Foodlou Hotspots

Foodlou Visits Café Ter Marsch

1eCafé Ter Marsch – de naam klinkt waarschijnlijk niet onbekend, maar ik heb het hier niet over het alom bekende Ter Marsch & Co en haar veelgeprezen hamburgers. Nee, Café Ter Marsch is het grote broertje in dit verhaal en heeft haar deuren geopend op nog geen 50 meter van Ter Marsch & Co in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Samen met een vriendin mocht ik komen (sfeer)proeven en dat was één groot feest!

Toen we binnen kwamen was het al gezellig druk. De inrichting is warm en sfeervol en ondanks dat de muziek hard staat, kun je elkaar goed verstaan. We kregen een tafeltje op het ‘balkon’ met uitzicht over het hele restaurant. We begonnen onze avond met een heerlijke fruitige Gin Tonic met stukjes gedroogde abrikoos – die ik er – guilty! – allemaal uit heb gesnoept.2eWe besloten om als hoofdgerecht sowieso voor de signature dish van Café Ter Marsch te gaan: een halve kip van de houtskoolgrill. Maar we begonnen met wat hapjes om samen te delen. We kozen voor Steambuns met buikspek en Sticky ribs. De smaken en presentatie van de gerechtjes waren heel verfijnd en verrassend smaakvol. Zeker proberen dus.img_1408Toen was de kip aan de beurt! Je kunt bij een half kippetje kiezen uit 3 sauzen die allesbehalve standaard zijn: Aziatische jus met limoen & gele curry, Wintertruffelsaus en Dragon/rode peper/citroenjus. Wij kozen beide voor de eerste met gegrilde groenetn en elk een portie frietjes met truffelmayonaise.img_1410En wauw! Wat waren de kippetjes sappig, mals en perfect gegrild en in combinatie met de saus was het een en al smullen – let vooral niet op mijn gefaalde biertje. De frietjes en groenten waren prima, maar ook zonder heb je gegarandeerd genoeg.

Na de kip zaten we eigenlijk vol, maar Eva – bedrijfsleidster van Café Ter Marsch – overtuigde ons ervan dat we spijt zouden krijgen als we de Rijstebrij niet zouden proberen. Rijstebrij klonk erg ouderwets, maar we werden wel nieuwsgierig. We lieten ons eten nog even zakken en besloten er daarna voor te gaan!img_1405En wauw again! Opgediend in een cocktailglas werd ons een rijstebrij met een combinatie van kokosijs, abrikoos, notenkaramel, limoen en vanilleschuim voorgeschoteld. De smaaksensatie was bij elke hap anders: zoet, zout, luchtig, romig en écht heel erg lekker! Must-try dus als je hier gaat eten.

Na een hele gezellige en superlekkere avond stapten we met een goedgevulde buik weer in de trein naar huis. Ik moet ooit nog een keer de hamburgers van Ter Marsch & Co gaan uitproberen, maar ik kan je in ieder geval zeggen dat Café Ter Marsch absoluut een bezoek – of meerdere – waard is!

Café Ter Marsch | Witte de Withstraat 81 | Rotterdam | www.cafetermarsch.nl

Liefs, Foodlou
Follow me on Facebook & Instagram

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: