Foodlou Hotspots

Foodlou Visits Burger Club

hapsFoodlou visits Burger Club: Afgelopen weekend mocht ik de allernieuwste burger van Burger Club in Rotterdam komen proeven en daar zei ik natuurlijk geen nee tegen! Burgerrestaurants vind je tegenwoordig overal. In een paar jaar tijd heeft de burger – in vele soorten, smaken, vormen en combinaties – veel harten veroverd. Ik kende de Burger Club nog niet, maar was wel heel benieuwd toen ik hoorde dat ze dit jaar uitgeroepen zijn tot beste burgerrestaurant van Rotterdam. Dat beloofde wat! Samen met een vriendin maakte ik er meteen een dagtripje naar Rotterdam van en na een lekkere lunch en borrel schoven we ‘s avonds aan voor een burger.

De inrichting van de Burger Club is simpel maar wel helemaal van deze tijd en er hing een gezellige sfeer. We begonnen met een Gin Tonic – heel erg lekker! – terwijl we de burgers op de kaart bekeken. Voor elke burger kun je kiezen tussen Rotterdams MRIJ-rundvlees, Iberico-varkensvlees of Wagyu-rundvlees, zoveel keus had ik nog niet eerder gezien. Maar eigenlijk was de keus snel gemaakt: we gingen voor de Hapsburger, zo nieuw dat ie nog niet eens op de kaart stond!

De Hapsburger – wij kozen hem met Wagyu-rundvlees – wordt geserveerd op een lekker zacht brioche broodje met grove mosterd, Gruyère, gekarameliseerde ui en truffelolie wat aan tafel vanuit een pipetje over je burger wordt gedruppeld. Daarnaast hadden we een heerlijke portie knapperige frietjes met Salsa Brava en truffelmayonaise.
haps2En WAUW! De verwachtingen waren hoog, maar niet voor niets. Wat was dit lekker! Ondanks de bijzondere extra’s, blijft het bij de Burger Club altijd om de hamburger zelf draaien en dat proefde je. Het vlees was heel erg mals, ontzettend smaakvol en echt een feestje om te eten. En die truffelolie – no words needed.

Nog nagenietend sloten we de avond af met een lekkere rode Tempranillo voordat we weer in de trein naar Utrecht stapten. En een hamburger blijft een hamburger, maar de ene burger is toch echt de andere niet. Dus binnenkort een dagje Rotterdam op de planning? Of zoek je nog een lekker restaurant om dit weekend te gaan eten? Je weet waar je heen moet!

Burger Club | Nieuwe Binnenweg 139A | 3014 GJ Rotterdam | www.burgerclub.com

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: