Foodlou Hotspots

Foodlou Visits Bierfabriek

picture1
Afgelopen dinsdag mocht ik de sfeer komen proeven op de nieuwste locatie van de Bierfabriek in Amsterdam. Tijd voor een nieuwe Foodlou Visits!

De Bierfabriek is geen onbekend begrip in Amsterdam. Zelf je biertjes tappen, onbeperkt pinda’s pellen – en op de grond gooien – en genieten van gebraden kippetjes: het ultieme recept voor een goeie borrelavond. Na 5 jaar gevestigd te zijn aan ‘t Rokin, is de Bierfabriek begin oktober verhuisd naar een nieuwe locatie 50 meter verderop, in voormalig Brasserie Harkema.

De nieuwe locatie is groter en dynamischer, heeft twee keer zoveel taptafels en beschikt over een grotere brouwerij met meer brouwcapaciteit dan voorheen. Naast het zelfgebrouwen NERO en ROSSO bier ontstaat er daardoor ook ruimte voor het brouwen van wisselend seizoensbier.

picture2

Samen met een vriendin ging ik dinsdag na werk op pad naar de Bierfabriek; borrelen op dinsdag, waarom ook niet?!
Met vele andere bierliefhebbers werden we welkom geheten door de eigenaren terwijl we aan ons eerste zelfgetapte biertje zaten – en ik pinda’s aan het pellen was alsof mijn leven er van afhing. Na de introductie kregen we een rondleiding door de verschillende ruimtes in de Bierfabriek: naast de open ruimte met lange tafels waar je binnenkomt heb je namelijk diverse plekken in het restaurant met taptafels (ook op de 1e verdieping) en vind je, verstopt in een gang, nog een authentieke bar die ook mogelijkheden biedt voor besloten borrels en feestjes.

Daarna mochten we aan tafel en genoten we van de authentieke Franse biologische boerderijkippetjes met een frisse side salad en lekkere knapperige frietjes. Ik was al vaker bij de (oude) Bierfabriek geweest en gelukkig smaakte de kip smaakte zoals verwacht: een superlekker gegrild kippetje in een overheerlijke marinade van olijfolie en verse kruiden van de houtskool barbecue. Een aanrader!img_9234

Na nog wat biertjes en mijn bord vol afgekloven kippenbotjes stapte ik voldaan op de fiets. Ideaal als je niet in Amsterdam woont, het is maar 5 minuten fietsen van het centraal station. Het was een heerlijke avond en voor een borrel en een lekker kippetje kom ik zeker terug!

Bierfabriek | Nes 67 | 1012 KD Amsterdam | www.bierfabriek.com

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: