Food Travel

Citytrip Praag

Wanneer ik nieuwe landen en steden ga ontdekken vind ik het het allerleukst om de lokale keuken te gaan proberen. Streekgerechten en lokale dranken uitproberen en de leukste cafés en restaurants van een stad bezoeken. De Tsjechische keuken staat bekend om de vele vleesgerechten, verschillende bieren en dumplings. Tijdens mijn weekend in Praag heb ik deze dingen natuurlijk geproefd maar ook ontdekt dat de stad meer heeft te bieden dan varken aan het spit met een speciaalbiertje. TravelBird en Czechtourism lieten me in twee dagen de authentieke Tsjechische keuken zien, de leukste grand cafes en hippe lunchrooms waar vegetariërs ook hun hart kunnen ophalen. Mocht je Praag gaan bezoeken dan hieronder mijn tips voor foodies:

Bij Grand Café Oriënt in Praag kun je terecht voor de lekkerste chocomel met slagroom, en geloof me ik heb flink vergelijkend warenonderzoek gedaan tijdens mijn leuke citytrip naar Praag.  Binnen waande ik me in het Parijs van de jaren ’20 door de klassieke bediening, de inrichting en de zachte achtergrondmuziek. Ook een prima plek in het centrum van Praag voor een goede lunch (ruim aanbod aan salades).

Zlaty Klas is een origineel restaurant waar typisch Tsjechische cuisine geserveerd wordt. Verwacht dus ook geen bijzondere wijnen op de kaart of een lichte salade. Wat je wel kunt verwachten? Grote pullen bier, speciaal biertjes en vlees. Veel vlees. Mijn tafelgenoten genoten van Schnitzels, ik bestelde dit proefbord met verschillende soorten vlees, een Tsjechisch brood gerechtje, dumplings en zuurkool. Niet iets wat ik iedere dag wil eten maar voor een keer wel erg lekker, en typisch Tsjechisch.

Een winters bezoek aan Praag is niet compleet zonder je even op te warmen aan een glas hot wine. Deze versie met citroenschil en kaneel was bijzonder lekker.

In Praag zijn er op straat ontzettend veel eetkraampjes te vinden. Warme chocomel, hot wine, gepofte kastanjes, aardappelschijfjes op een stokje en de bekende zoete broodjes. Hele varkens worden boven een houtkoolvuur geroosterd en de zoetekauwen kunnen aardbeien gedoopt in nutella kopen.

Help ik eet geen vlees, kan ik Praag wel bezoeken? Zeker weten! Ga bijvoorbeeld lunchen bij hotspot Dynamo, een gave lunchroom waar de keuze aan salades, gerechten met couscous en bulgur enorm is. Ik at er deze gegratineerde geitenkaas met spinazie en walnoten.

Spreekt de Tsjechische keuken je niet zo aan? Praag is een wereldstad en iedere wereldkeuken is er vertegenwoordigd. Bij Kotleta in het centrum vind je vele Italiaanse gerechten op de kaart. Ik at er een heerlijke risotto met truffelolie en de bediening schonk hier een mooie witte wijn bij. Praag biedt dus de mogelijkheden te genieten van traditionele gerechten, bijzonder streetfood en internationale keukens. En in een weekend kun je dit allemaal ontdekken.

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply
  the Self Help Hipster
  December 13, 2012 at 11:36

  Ziet er allemaal echt heerlijk uit, gelijk honger!

 • Reply
  Linda
  December 13, 2012 at 11:58

  hmmm…ik krijg trek als ik naar al die foto’s kijk!
  Heerlijk! Leuke post!

 • Reply
  Natasja
  December 13, 2012 at 12:19

  Nice! Krijg ook spontaan trek ;-)

 • Reply
  Annouska
  December 13, 2012 at 13:11

  Oooooh ik krijg zo een zin om Praag te bezoeken he ;)

 • Reply
  Iris
  December 13, 2012 at 13:45

  Ik krijg nu toch iets minder zin om een bezoekje aan Praag te brengen met al die vleesgerechten, haha! Ze zijn daar zeker ook niet echt van de vegetarische gerechten op de kaart he?

  • Reply
   Lin
   December 13, 2012 at 13:46

   Even een klein stukje verder lezen ;)

   • Reply
    Iris
    January 26, 2013 at 01:20

    Haha stom, daar had ik overheen gelezen. Was te gefocussed op de foto’s :’) Ik ga dat even opslaan! Praag staat nog op mijn verlanglijstje om ooit te bezoeken namelijk!

  • Reply
   t
   December 13, 2012 at 18:20

   in Old Town zit Maritrea … een vegetarisch restaurant!

   • Reply
    t
    December 13, 2012 at 18:21

    sorry, het heet Maitrea

 • Reply
  Mirthe
  December 13, 2012 at 13:55

  Heerlijk allemaal!

 • Reply
  t
  December 13, 2012 at 18:18

  yum! Heb je ook een trdelník geprobeerd?

 • Reply
  bianca
  December 13, 2012 at 18:34

  Ik ken de Tsjechische keuken helemaal niet
  Maar ziet er goed uit!

 • Reply
  Marije
  December 13, 2012 at 19:49

  Heerlijk, eten in Praag. Ik heb destijds ook bij Dynamo gegeten (diner) en vond het ook heel erg lekker.

 • Reply
  josie
  December 13, 2012 at 20:22

  Hmm, alles ziet er weer heerlijk en gezond uit

 • Reply
  Ayla
  December 13, 2012 at 20:53

  Ziet er echt allemaal heel lekker uit! Praag lijkt me sowieso een hele leuke stad, wil ik graag nog eens bezoeken!

 • Reply
  Charlot
  December 13, 2012 at 22:36

  Ziet er stuk voor stuk heerlijk uit zeg!!
  Als ik aan Praag denk heb ik niet gelijk zo’n lekker beeld bij het eten daar….!!

  Maar het ziet er echt goed uit allemaal!!
  Ben sowieso, mede door jouw stukjes, erg positief gaan denken over de stad Praag!

  XX Charlot

 • Reply
  Nuria
  December 13, 2012 at 22:43

  Wat ziet dat er heerlijk uit zeg!! Prachtige foto’s weer!

 • Reply
  Marieke
  December 13, 2012 at 23:11

  Ohh die aardappelschijfjes op een stokje zijn leuk! :)
  Verder ziet eigenlijk alles er lekker uit, mmmm…

 • Reply
  Sophie
  December 13, 2012 at 23:55

  Wat ziet het er allemaal heerlijk uit! Heb je ook goulash op? Ja ik weet dat het Hongaars is, maar de Tsjechen maken verdomd lekkere goulash! En al dat vlees…ik ben helemaal niet zo’n vleeseter maar voor de Oost-Europese keukens maak ik een uitzondering!

 • Reply
  Foodloveandhappiness
  December 14, 2012 at 08:33

  Hmmm ziet er lekker uit, vooral die onderste foto’s! Ben geen vleeseter, dus dat ene bord vol met vlees zou ik aan me voorbij laten gaan, maar was vast smullen!

Leave a Reply

%d bloggers like this: