Food

Fieke’s banana cinnamon oatmeal

First of all: Who’s Fieke? Fieke is mijn (ex)-collegaatje uit The Pink Office en een echte health freak. Regelmatig liep ik langs haar bureau om wat paprika of groene thee te pikken. Fieke maakt amandelmelk in een handomdraai en heeft keukenkastjes vol met chiazaadjes en raw cacao.

New Jersey, Hoboken 3

Met mij (en dus ook met jullie) deelde Fieke haar favoriete gezonde ontbijtrecept oatmeal met banaan en kaneel.

Het klinkt misschien ouderwets, maar dat is het al láng niet meer. Integendeel, havermout is namelijk hip. Zo hip dat er sinds kort een tent in New York zit met de naam Oatmeals, waar je dus – de naam zegt het al – terecht kunt voor havermoutpap in alle soorten en maten. Op het menu staan namen als Pomegranate Pistachio, Pumpkin Pie en Dulce de Leche Cheesecake, waarbij het water me in de mond loopt.

Maar, laten we niet te hard van stapel lopen. Helaas heb ik zelf ook nog niet de kans gehad om de bijzondere creaties van Oatmeals te proeven, maar gun ik mijzelf wel minimaal twee keer in de week mijn eigen havermoutcreatie. Geloof me, dit smaakt GOED.

Ingrediënten:

200ml amandelmelk
3 à 4 handjes havermoutvlokken
1 banaan
2 el gebroken lijnzaad
1 handje rozijnen (of nog beter: dadels)
Kaneel
Optioneel: agave siroop

Bereiding:

 1. Verwarm 200 ml amandelmelk in een pannetje.
 2. Snijd intussen de banaan in stukjes en leg deze in een grote kom.
 3. Strooi hier ongeveer twee eetlepels gebroken lijnzaad en een handje rozijnen (of stukjes dadel) overheen.
 4. Als de melk heet is (maar nog niet kookt) begin je met het toevoegen van de havermout. Hoeveel ik altijd toevoeg weet ik eigenlijk niet, maar voeg al roerend steeds een beetje toe totdat het wat dikker begint te worden maar nog wel een beetje vloeibaar is. (Let op: niet te dik dus!)
 5. Roer er wat kaneel doorheen en laat het geheel ongeveer een minuutje koken. Als het goed is, is het nu een echte pap geworden qua dikte.
 6. Doe de havermoutpap nu bij het schaaltje met de rest van de ingredienten.
 7. Strooi wat kaneel over de pap heen en maak het eventueel wat zoeter met een beetje agave siroop.

Er zijn natuurlijk nog veel meer combinaties mogelijk, maar ik vind persoonlijk de match met banaan BY FAR de beste. Wat is jullie favoriete combi?

Enjoy!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Bente
  September 15, 2013 at 11:02

  Wat grappig, ik maak dit zelf ook maar dat met appel in plaats van banaan! Ook een erg geslaagde combinatie :)

 • Reply
  Yolande
  September 15, 2013 at 13:00

  Ik ontbijt af en toe ook met havermoutpap van soyamelk, maar heb er nog nooit banaan en kaneel in gedaan. Moet ik misschien toch maar proberen want het klinkt wel lekker!

 • Reply
  Mandy
  September 16, 2013 at 09:57

  Dit klinkt eigenlijk wel heel goed! Lekker voedzaam ook.

 • Reply
  Con leche
  September 16, 2013 at 11:03

  Ik ontbijt echt elke ochtend met havermout, zeker nu die koudere dagen er weer aankomen erg lekker! Ik maak het altijd met (ongezoete) sojamelk, kaneel, appel, rozijnen en wat lijnzaad. Soms ook wat gedroogde abrikozen of noten erdoor. Aanrader dus!

 • Reply
  Nuria
  September 16, 2013 at 11:25

  Mmm, dat ziet er erg lekker uit!

 • Reply
  Marcella
  September 18, 2013 at 22:43

  Ik eet het meestal met appel, maar misschien moet ik ook es met banaan proberen. Dit klinkt echt heerlijk!

 • Reply
  LNNK
  September 19, 2013 at 20:21

  Ik ontbijt vaak met havermout en ben er dol op! Met dadel er doorheen is zo lekker!

 • Reply
  Jozien Ripping
  September 19, 2013 at 22:20

  Goed bezig zuslief! Klinkt heerlijk en wat een mooie foto!!! Hmmmmmmm heb er gelijk zin in!

 • Reply
  Lise
  September 20, 2013 at 10:34

  Dit is ook het favo ontbijt recept van je ander ex collegaatje form the pink office… ;)

 • Reply
  Debbie
  September 22, 2013 at 13:08

  Ik maak dit juist met yoghurt, en het is echt heel lekker.

Leave a Reply

%d bloggers like this: