Travel

Eliza was here: Kreta

Schermafbeelding 2014-12-27 om 10.54.40

Toen ik Eliza was here jaren geleden voor het eerst ontdekte raakte ik direct verliefd. Verliefd op de bijzondere accomodaties, maar vooral op de manier van vertellen van Eliza. In haar beschrijvingen neem ze je mee op reis, naar de mooiste plekken van Europa. En wanneer je daarna je ogen dichtdoet kun je je voorstellen dat ook jij uitkijkt over de zee, wandelt tussen de olijfbomen of met een glas cava aan de rand van het zwembad zit.

Schermafbeelding 2014-12-27 om 11.02.27
Sinds ik afgelopen zomer samen met Jolien daadwerkelijk met Eliza op reis ging, weet ik dat het in het echt nog mooier kan zijn dan op de website beschreven staat. In La Palma genoten we van Puro Atlantico en was het appartement dat uitkeek over de zee nog mooier dan op de foto’s die online te vinden zijn. Sindsdien ben ik regelmatig op de website van Eliza te vinden en lijken er steeds weer schitterende pareltjes bij te komen. Zoals bovenstaand appartementencomplex Eliathos op Kreta. Geen sobere inrichting die je wel eens vaker op Griekenland tegenkomt, maar heldere en lichte slaapkamers en een luxe keuken.

Schermafbeelding 2014-12-27 om 11.05.49

Schermafbeelding 2014-12-27 om 11.10.12
Niet alleen beschrijving van de ligging van dit appartement spreekt me aan; wandelen door een oud Grieks dorpje, kronkelende steegjes waarin de lucht van Griekse kruiden en bloemen hangen en ‘s avonds neerstrijken op het terras van een taverna. Iedere dag lunchen met Griekse salades; komkommers en tomaten vol van smaak, romige feta, rode ui en zwarte olijven, ik kan het bijna proeven. Buiten is het nog guur maar ik kom al in zomerse stemmingen. En dan ‘s avonds thuis komen in een appartement met daarin de Griekse kleuren wit en blauw in overvloed verwerkt. Voor het slapen gaan nog even een duik nemen in het zwembad terwijl de avondlucht niet verder lijkt af te koelen.

Zou het daar ook mooier zijn dan bovenstaande foto’s doen vermoeden? Eliathos, Kreta, ik zou er best een weekje in het voorjaar willen spenderen.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Lisa
  January 3, 2015 at 11:16

  Leuk hoor die Eliza was here! Toffe site met fijne tip. Maar waarom moet dit zo een sneaky gesponsord artikel zijn…? Jammer voel me voor de gek gehouden

 • Reply
  Dionne
  January 3, 2015 at 12:10

  Ik ben nog nooit met Eliza op vakantie geweest, maar de zomervakantie heb ik dat wel op de planning staan. ik ben heel benieuwd!

 • Reply
  Anne
  January 3, 2015 at 12:37

  Ik kende Eliza nog niet, maar het klinkt heel goed!

 • Reply
  Nina
  January 3, 2015 at 15:06

  Oh, wat ziet dat er prachtig uit!

 • Reply
  Kim
  January 3, 2015 at 15:29

  Eliza, top! Ben met ”haar” naar Sardinië geweest. Fantastische vakantie. Dit ziet er ook heerlijk uit.

 • Reply
  Deborah
  January 3, 2015 at 16:08

  Het ziet er werkelijk waar prachtig uit. Ik kom al helemaal in de vakantie stemming door het lezen van je blog!

 • Reply
  Ankie
  January 3, 2015 at 19:38

  Ik wil ook nu mijn koffers pakken!

 • Reply
  felice
  January 4, 2015 at 02:40

  Ziet er fijn uit!! Ik ben zelf nog nooit in Griekeland op vakantie geweest, maar deze beelden spreken mij erg aan :-). Fijn plekje hoor!

 • Reply
  Eva
  January 4, 2015 at 16:47

  Ik heb zoveel liefde voor Griekenland maar sinds de laatste vakantie met mijn moeder ben ik er niet meer geweest, als ik die foto’s zo zie krijg ik er ook echt een beetje heimwee naar. Misschien snel maar weer eens gaan :)

 • Reply
  Sam
  January 5, 2015 at 11:43

  Ik ben ook dol op Griekse eilanden en het eten is er zo lekker en smaakvol.

 • Reply
  Robin
  January 5, 2015 at 15:36

  Dat doet ze toch goed, die Eliza. Ik krijg ook altijd meteen zin om reisjes te boeken als ik haar advertenties voorbij zie komen. Toen ik hier over Kreta las, dacht ik meteen aan mijn vakantie from hell in Chersonissos. Echt, dat stadje heeft niets met Griekenland te maken. Maar dit ziet er juist heel erg Grieks en fijn uit!

 • Reply
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  January 5, 2015 at 16:58

  Ik ben ooit op Kreta geweest, en dat was niet vanwege haar mooie binnenlanden ;). Maar ik zou best nog eens terug willen om juist alle vooroordelen te ontkrachten!

Leave a Reply

%d bloggers like this: