Travel

Eliza was here: Andalusie

Schermafbeelding 2015-02-18 om 14.14.22

Hola Andalusië! Bekend vanwege haar zonnige steden; de meest zuidelijke regio van Spanje brengt zon, een zomers gevoel het hele jaar door. Toen ik op uitwisseling was in Zweden hadden mijn Spaanse uitwisselingsvrienden het moeilijke met de Zweedse winter en de maanden vol met sneeuw. Op de meest donkere dagen verlangden ze terug naar hun steden en er ging geen week voorbij of ze spraken met veel liefde over Sevilla, Granada en Malaga. Voor Eliza was here zet ik deze maand de plekjes die ik wel zou willen bezoeken op een rijtje.

Schermafbeelding 2015-02-18 om 13.38.56

Net buiten Malaga ligt Villas del Alba; een plek om tot rust te komen, zoals Jolien en ik dat ook deden op La Palma. Even een weekje helemaal niets. ‘s ochtends uitslapen en op je gemak naar een van de Spaanse marktjes rijden, waar je grote groene olijven, pittige worstjes en zoete perziken inslaat. De rest van de dag hoef je je alleen maar zorgen te maken of de fles wijn al open mag of je toch nog voor een verkoelende ijsthee gaat. Dutjes doen op een van de bedden op het terras met een waanzinnig uitzicht over de eindeloze binnenlanden van de Sierra de Mijas. En als al het relaxen je te veel wordt rijd je naar Malaga, waar het leeft en bruist.

Schermafbeelding 2015-02-18 om 13.50.55

Of ga je mee naar Periana? Voor het echte Andalusie gevoel verblijf je in Casas las Mayorales, niet ver bij dit dorpje met de bekende witte huizen vandaan? Je wordt waker met een fantastisch uitzicht en hoeft niet veel anders te doen dan genieten van je privetuin met privezwembad. Wanneer gaan we?

Shanti Som

Schermafbeelding 2015-02-18 om 14.00.13

Of wil je niet kiezen tussen Europa en Azie? Vertrek naar Shanti Som en je kunt je Oosterse sferen wanen. Boedhabeelden, Oosterse tuinen en een zoetwater zwembad. Eigenaresse Kezia Jacobsen heeft veel door Azië gereisd en daar ervaring op gedaan met onder andere reiki, meditatie, reflexologie en massages. Op deze prachtige plek in Spanje besloot ze de Oosterse kuurtherapieën te introduceren. Met een team van professionals leert ze hier hun gasten een gelukkig, gezond en evenwichtig leven leiden. Smoothies en yoga binnen handbereik, I’m in!

Schermafbeelding 2015-02-18 om 14.01.58

Welke bestemming spreekt jou het meeste aan?

Liefs!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Eva - eighty7
  February 24, 2015 at 13:49

  Het klinkt allemaal heerlijk <3 Andalusië is zo'n prachtige bestemming, en dat gecombineerd met de pareltjes van Eliza was here = fijn

 • Reply
  Debby
  February 24, 2015 at 14:45

  Ik wil ook dolgraag nog eens met Eliza weg, goede verhalen over gehoord! Ziet er heerlijk uit :)

 • Reply
  Kim
  March 2, 2015 at 12:29

  Allemaal! Ik kan niet kiezen. Ik wil gewoon weg.

Leave a Reply

%d bloggers like this: