Running

Eiger trail Zwitserland

Schermafbeelding 2015-07-15 om 09.22.14
Het moet ergens in December zijn geweest dat ik me liet overhalen om mee te doen aan de Eiger trail in Zwitserland. In principe meer dan genoeg tijd om serieus voor een trailwedstrijd te trainen. En dat was ik ook van plan. Echt waar. Of dat gelukt is? Daar zal ik dit weekend pas achter komen.

Watje
Ten eerste ben ik aankomend weekend het watje van het dorp. Samen met andere watjes zal ik de 16 kilometer door de bergen afleggen. Dat klonk mij al als pittig genoeg in de oren. Aankomend weekend zal ik een buiging maken voor de echte bikkels. De mannen en vrouwen die voor de 52 en 102 kilometer gaan. De helden die 102 kilometer gaan lopen starten al om 04.00 ‘s nachts en komen zo’n 16 uur later weer binnen. Ik hoop bij de finishlijn te staan.

Die ochtend zal ik zelf lekker uitslapen en nog voordat zij over de helft zijn zal ik mijn eigen trail gelopen hebben en weer schoon gedoucht aan de finish staan.

Hoogtemeters
De afgelopen maanden heb ik heus wel iets anders getraind. Ik liep vaker door het bos en over het strand. Ik liep een 17km trail in de buurt van Rotterdam, waar een flinke heuvel mij het zwaar maakte. In Oostvoorne, waar mijn ouders wonen, pakte ik wat duinen mee. Die Zwitsers lachen me vast heel hard uit. Want op die duizenden hoogtemeters, die ik al in de eerste 2 kilometer zal afleggen, daar kun je in ons kikkerlandje helemaal niet op trainen.

De beste tips voor het trainen voor een trail:

Maak zoveel mogelijk hoogtemeters en train op verschillende ondergronden
Ik hoop dat mijn laatste rondje van 5 km over het zand nog het verschil gaat maken. Nee, niet denk je?

In de bergen mag je geen afval achterlaten en zorg je voor genoeg eigen drinken en eten. Uiteraard train je al maanden met de juiste gear die je wil meenemen.
God zegene Postnl die gister met spoed nog een trailtas wist te bezorgen. Hij zit vast goed. (Ik moet hem nog uitpakken).

– Je bent heel goed ingelezen en weet dat hoe hoger je loopt, hoe meer water je moet drinken.
Ehhh..

Je accommodatie regel je ruim van te voren zodat je de dag van tevoren goed kan acclimatiseren.
Ik sta ergens op een camping. Waar je niet voor schijnt te moeten reserveren. Althans dat is wat ik uit de Duits-Engelse mail kan opmaken…

16 kilometer met een tijdslimiet van 4 uur; ik bedoel in Nederland kan ik in die tijd een marathon lopen. Dan moet 16 kilometer te doen zijn, toch? Ook als ik flinke stukken wandelend of klauterend moet afleggen. Ik heb er in ieder geval onwijs veel zin in, vooral omdat ik nog nooit in Zwitserland ben geweest.

Voor updates dit weekend kun je me ook volgen op Snapschat (Dailylin).

Ph credits.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Bente
  July 15, 2015 at 10:08

  Vier uur moet inderdaad vast lukken. Lijkt me echt super pittig! Dus heel veel succes komend weekend :)

 • Reply
  Linda
  July 15, 2015 at 10:16

  Oehh, ik ben heel benieuwd hoe het gaat bevallen. Binnen de 4 uur gaat je zeker lukken. Succes!

 • Reply
  Josianne
  July 15, 2015 at 10:26

  Oh man, dit klinkt spannend haha! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat zijn. Heel veel succes en plezier, ik volg je!

 • Reply
  Danielle
  July 15, 2015 at 10:32

  Heel cool, ik ben benieuwd naar je verslag!

 • Reply
  Desi
  July 15, 2015 at 10:36

  Oh wat gaaf! Ik weet zeker dat het je wel gaat lukken.

 • Reply
  Ise
  July 15, 2015 at 10:42

  Super gaaf zo’n trail! Ik ga je zeker volgen :) Goodluck!

 • Reply
  Joanne
  July 15, 2015 at 11:49

  Hahaha we gaan er wat van maken! En de Milka koeien wat te lachen geven :-).

 • Reply
  Deborah
  July 15, 2015 at 14:28

  Fantastisch!!! Ik ben heel benieuwd hoe je het gaat vinden.
  Zwitserland is heel erg mooi.
  Heel veel succes toegewenst!!

 • Reply
  Anne
  July 15, 2015 at 17:37

  Wat gaaf dat je dat gaat doen!!! Ik vergeet nooit die ene keer toen ik een rondje ging hardlopen tijdens een kort verblijf in Zwitserland. Het was zeker geen trail, gewoon asfalt en grindpaden, maar dat uitzicht! Als ik ooit toch weer eens kan hardlopen… Veel plezier!

 • Reply
  Puck
  July 15, 2015 at 17:53

  Nou jij liever dan ik! Maar heel veel succes…

 • Reply
  Fleur
  July 15, 2015 at 21:44

  Oh, Zwitserland is prachtig! Ik kom er al sinds dat ik een klein meisje ben en ben verliefd op de bergen. Ik kreeg de verhalen over de Eiger, de Jungfrau en de Matterhorn met de paplepel ingegoten. Dit lijk me dan ook fantastisch en je zult vast niet teleurgesteld worden.

  Ik heb zelf met mijn vader en broertje een tocht van drie en een half uur door de bergen afgelegd naar een afgelegen trekkershut boven de gletsjers, een toch waar we langs afgronden, door watervallen en over stijle gletsjerwanden hebben moeten lopen. Het was heftig, maar de voldoening die we eruit haalden was enorm. Ik ben heel blij dat we dat toen hebben mogen doen en hoop het ooit nog een keer te kunnen doen.

 • Reply
  Rob
  July 15, 2015 at 22:09

  Hi, vandaag met Jeroen en Yvonne hier een wandeling gemaakt met ongeveer 540 D+….. Ja een wandeling, want rennend kom ik die hellingen ook niet op! Mijn advies; speedhike naar boven en dribbel indien vlak of bij een afdaling…Belangrijkste is echter dat je geniet van je omgeving!!

 • Reply
  Brenda (kookt)
  July 16, 2015 at 07:23

  Wat een uitdaging, heel veel succes! Je kunt het!

 • Reply
  Marlissa
  July 16, 2015 at 11:23

  Gaaf! Heel veel plezier en succes!

Leave a Reply

%d bloggers like this: