Food Foodlou

Ei Muffins met Falafel

IMG_1811Met mijn meer-vega voornemen gaat het wel lekker; ik sla niet meer standaard een halve kilo gerookte kip en een voorraad aan tonijnblikjes in, maar ik zorg dat er elke week een paar vegetarische vleesvervangers en blikjes met peulvruchten thuis klaarstaan. Lichamelijk merk ik nog niet per se een verschil, mar het voelt in ieder geval goed om natuurlijker en milieubewuster te eten.

De komende dagen eet ik buiten de deur  – allemaal (pre)feestjes voordat ik zaterdag een kwart eeuw aantik – dus mijn koelkast moest leeg! Omdat ik niet saai broccoli en eieren wilde koken, besloot ik de oven aan te zetten en deze lekkere ei muffins met falafel, broccoli en Hüttenkäse te maken. Alles bij elkaar smaakte het erg goed en muffins als avondeten zijn ook wel leuk – ik at ze alle 6 en zat lekker vol!

Ingrediënten (voor 6 muffins):IMG_1810

 • 150 gram rode biet falafeldeeg (van AH)
 • 100 gram broccoli
 • 4 eieren
 • 140 gram Hüttenkäse
 • 30 gram rode ui
 • 1 knoflookteentje
 • kruiden: peper, zout, tijm, oregano

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden
 2. Verdeel de falafel over 6 muffinvormpjes en druk het stevig aan op de bodem
 3. Klop de eieren op, snijd de ui klein, pers het knoflookteentje en meng alles goed met de Hüttenkäse en de kruiden
 4. Zet dan de muffinvormpjes voor 10 minuten in de oven en snijd in de tussentijd de broccoli klein
 5. Meng daarna de broccoli ook door het ei-mengsel en haal de falafel uit de oven
 6. Vul dan de vormpjes met het broccoli-eimengsel en zet nog 30 minuten in de oven
 7. De ei muffins zijn klaar als je er met een vork inprikt en er weinig tot geen vocht meer uitkomt
 8. Eet ze warm of laat afkoelen en serveer samen met bijvoorbeeld een lekkere salade!

Jij andere ideetjes die lekker kunnen zijn voor hartige muffins? Share your ideas!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kelly
  January 26, 2017 at 12:46

  Oh dit lijkt me heerlijk! Ik ben dol op ei muffins :)

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  January 27, 2017 at 15:08

  Oh dit ziet er heerlijk uit zeg, jam!

Leave a Reply

%d bloggers like this: