Food

Een zomers stampotje

Een stampotje is nou niet bepaald de meest fotogenieke maaltijd. Maar alles wat dit gerechtje mist qua uiterlijk maakt ie goed qua smaak. Als je tenminste net als ik van olijven, pesto en rucola houdt.

Ingrediƫnten voor twee:

3 handjes rucola
een handje basilicum
een handje spinazie
een handje cherrytomaatjes
3 eetlepels olijven
200 gram opperdoezers (aardappels)
peper en zout
50 gram milde geraspte kaas
scheutje melk
olijfolie
2 eetlepels groene pesto

Kook de aardappels tot ze gaar zijn met een snufje zout. Giet de aardappels af en haal ze van het vuur. Stamp ze fijn en voeg een klein scheutje melk toe. Meng met de aardappels tot een goed geheel en voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe. Roer de pesto erdoor samen met de cherrytomaatjes, geraspte kaas en zwarte olijven.

Voeg de spinazie, basilicum en rucola toe en roer goed door elkaar.

Als het teveel is afgekoeld kun je de stamppot nog even opwarmen in de oven.

Bon appetit!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Anne
    September 2, 2013 at 10:40

    Lekker! De combi spinazie met rucola lijkt me heel smakelijk :) Ga ik eens proberen!

  • Reply
    Maura
    September 2, 2013 at 15:31

    Dit vind ik er nou echt lekker uitzien! Aangezien de winter nog heel lang weg is, neem ik aan, en stamppot m’n lievelingkostje is…

  • Reply
    Maura
    September 2, 2013 at 15:31

    LievelingS, typtyfus

  • Reply
    Marieke
    September 5, 2013 at 20:49

    Mmmm lijkt me heerlijk! Alleen laat ik dan wel de olijven weg. ;)

Leave a Reply

%d bloggers like this: