Running

Een van mijn goede voornemens en een studio review

dsc_6141Het is november en ik lig op een redelijke stabiele surfplank in de oceaan. Dat ik al 10x van diezelfde plank ben gevallen maakt me niet uit. Soms bleef ik een paar minuten staan in een downward facing dog. Ik proef zout van de zee, zweet en wellicht een traan. Het is lang geleden dat ik zo genoten heb van een sportles; ergens halverwege het jaar veranderde sporten in een van de leukste dingen om te doen naar een middel.

Een yogales want dat hoofd moet leeg. Een run tijdens een work break want dan kan ik daarna weer uren verder. Zeker iedere week crossfitten want ik moet fit zijn, zodat ik lange dagen kan maken.

Ergens op die surfplank besloot ik no thank you, not anymore. Qua sporten wil ik weer terug naar het belangrijkste; sporten omdat ik het leuk vind. Omdat ik er energie van krijg. Punt.

Toen Onefit mij benaderde of ik een tijdje een Onefit abonnement wilde testen hoefde ik ook niet lang te twijfelen. Even weg van mijn vastgeroeste sportmomenten naar een scala aan mogelijkheden. Bokszaktrainingen, nieuwe crossfitboxen, meer yogastudio’s en lessen dan ik kan dromen. Alles in één abonnement. Ik houd van nieuwe dingen proberen en dit lijkt me dan ook de ideale gelegenheid om weer te trainen voor de fun in plaats van functionaliteit.

En als ik toch zoveel verschillende studio’s ga testen kan ik er net zo goed over schrijven.*

Goed, heel veel keuze om te sporten dus. Waar ga je als eerste naar toe?
Het is maandagavond en ik pak de tram naar het Weena waar ik eindelijk een lesje yoga bij studio Yogaground ga volgen. Deze studio is vorig jaar geopend door middel van een crowd funding campagne en ik ‘ken’ een aantal van de yogadocenten van andere studio’s.

En, hoe is je eerste indruk?
Wow! Met een ruwe bakstenen muur, een gietijzeren vloer en stella marie maris douchegel is deze studio misschien wel de belichaming van de gentrificatie in de stad. Ik word meer dan vriendelijk welkom geheten door de yogadocent achter de balie; er zijn kluisjes en je kunt voor en na de les gratis water pakken. Er staan glazen dus onnodige waterflesjes kopen is niet nodig.

Welke les ben je gaan volgen?
Een lesje ‘flex’ zelf zeggen ze dit er over: “Een ontspannende les in een verwarmde ruimte, perfect voor sporters die na een intensieve training willen stretchen of wanneer je even stoom wil afblazen. Een les met langzame, vloeiende bewegingen die in elkaar overgaan waarbij je spieren volledig ontspannen.”

En, is het wat?
Ja en nee. De docent geeft vaak tips om mijn houding iets te verbeteren en hoewel de aanpassingen minimaal zijn; voel ik meteen dat een centimeter naar links of rechts een wereld van verschil kan maken. Dikke pluspunten voor de studio en de docent; de flexles is het echter niet voor mij. Iets te rustig en ik wil meer het gevoel hebben dat ik heb gesport.

Wie kun je er tegenkomen?
Your average yoga crowd. Van alles en nog wat dus, maar met een hoger dan gemiddeld aantal tatoeages en lulu lemon pants.

Klinkt niet gek. Hoe zit het de volgende dag met de spierpijn?
Zero spierpijn.

En zien ze je terug?
Zeker! Met de flexles heb ik een voor mij verkeerde les uitgekozen. Ik weet zeker dat de Power en Broga lessen een stuk pittiger zijn. Die probeer ik dus volgende week!

Yogaground, Weena-Zuid 148 – [icon color=”Extra-Color-1″ size=”tiny” image=”icon-heart”][icon color=”Extra-Color-1″ size=”tiny” image=”icon-heart”][icon color=”Extra-Color-1″ size=”tiny” image=”icon-heart”][icon color=”Extra-Color-1″ size=”tiny” image=”icon-heart”][icon color=”Extra-Color-1″ size=”tiny” image=”icon-heart”]

*Dit zijn geen blogs voor en door Onefit. Ik mag het abonnement testen in ruil voor content die ik voor hun eigen blog creëer en krijg hier niet voor betaald. De studio review serie is dan ook (zoals altijd) 100% mijn eigen mening.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Lauriette
  January 4, 2017 at 08:57

  Het is niet erg om te sporten zodat je die lange dagen kan maken of omdat je je hoofd leeg wilt maken, maar het belangrijkste blijft natuurlijk dat je het voor je plezier doet en dat je er ook weer energie van krijgt. Mooi voornemen!

 • Reply
  Suus
  January 4, 2017 at 10:36

  Ha Lin, fijn om te horen dat je dit jaar plezier (weer) voorop wilt gaan stellen. Zo te horen gaat dat helemaal goed komen. Die yogastudio klinkt erg leuk trouwens. Ik moet maar gauw nog een weekendje R’dam plannen, zo veel leuke dingen daar ;)

 • Reply
  Josianne
  January 4, 2017 at 10:58

  Yoga, ik weet nog steeds niet wat ik ervan moet vinden haha. Aan de ene kant lijkt het me heel fijn, aan de andere kant trek ik het ‘zweverige’ gedeelte vaak heel slecht. Zo’n flexyoga les lijkt me dan weer wel heel fijn! Toch maar een keertje richting Rotterdam gaan..

 • Reply
  Jessica
  January 4, 2017 at 12:03

  Wat heerlijk dat je de knop om kunt zetten van moeten naar plezier. Het allerbelangrijkste in sport als je het mij vraagt. Leuk deze nieuwe serie van yogastudio’s.

Leave a Reply

%d bloggers like this: