Easy Ice Cream

By June 8, 2017 Food, Foodlou 2 Comments

FullSizeRender (4)Zomer staat voor veel mensen gelijk aan ijsjes eten en daar sluit ik mij volledig bij aan. Niets lekkerder dan aan een waterijsje likken als de buitentemperatuur als honderd graden aanvoelt, of misschien iets minder verantwoord, smullen van een magnum en proberen om de chocola zo lang mogelijk in tact te houden. Ja, ijs is lekker, verkoelend en gewoon gezellig om samen met iemand te eten.

Maar teveel ijs is – helaas – voor niemand goed. Gelukkig is het heel makkelijk om flink te minderen in calorieën terwijl je nog wél van een flinke bak ijs kunt genieten. Hoe? Met dit easy ice cream receptje! Kies een bevroren fruitsoort, meng met magere kwark, voeg een paar poedertjes toe (kan ook allemaal zonder), mix en val aan!

Ingrediënten (flinke bak voor 1 persoon):IMG_5505

  • 250 gram bevroren frambozen & blauwe bessen
  • 150 gram magere kwark
  • 1 el eiwitpoeder (vanille, chocola, aardbei) of 1 tl honing
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 snufje kaneel
  • optioneel: klein handje noten

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in beslagkom en meng met een staafmixer tot een stevig egaal geheel. Schep het ijs in een kom, bestrooi met nootjes of een andere topping en genieten maar!

Liefs, Foodlou
Follow me on Facebook & Instagram 

2 Comments

Leave a Reply