Double chocolate bliss balls

By May 13, 2014 Food 22 Comments

Swiss chocolade aardbeien

Nu ik met de 30day yoga challenge bezig ben, mis ik Bali behoorlijk. En niet alleen om de prachtige yogastudio, ook de gezonde chocolade treats die overal op het eiland verkrijgbaar zijn, mis ik. Ik dook de keuken in en creëerde zelf gezonde chocolate bliss balls, zoals ik ze op Bali at.
Met mijn zusje bezocht ik een tijdje geleden Lifestylelab, waar ze o.a. een reep pure chocolade van Swiss in haar handen kreeg. Omdat ze niet dol op puur is nam ik deze mee naar huis en maakte ik er het volgende recept mee. IMG_0410

IMG_0416

Ingrediënten
Reep pure chocolade van Swiss 72% (fairtrade)
15 dadels
75 gram amandelen
3 eetlepels geraspte kokos
een eetlepel honing
2 eetlepels rauwe cacao
1 eetlepel kokosolie
Eetlepel tahin

Mix alle ingrediënten in een keukenmachine behalve de chocoladereep. Voeg wanneer nodig een klein beetje water toe zodat je een plakkerige massa krijgt. Pas op, niet teveel water in 1x toevoegen, dan wordt het te nat. Begin met een eetlepel per keer.

Draai kleine balletjes van de massa en leg even weg op een bordje. Smelt de chocoladereep nu au bain-marie. Laat iets afkoelen en doop de balletjes dan in de gesmolten chocolade. Wanneer je chocolade overhebt kun je deze gebruiken om nog wat fruit in te dippen, aardbeien bijvoorbeeld.

Laat een half uurtje in de koelkast hard worden en serveer op een wit bord of in een wit schaaltje. Doet het ook erg leuk tijdens de eerste picknick van het jaar, hopelijk dit weekend.

Bon appetit!

22 Comments

Leave a Reply