Career

Die ene keer dat ik veel te vaak over mijn collega droomde

Foto 4

Met rode konen beken ik dat ik mijn fantasie totaal niet onder controle heb. Maar dan ook echt niet. Dit wordt me veel te duidelijk (veel duidelijker dan ik eigenlijk aankan) als ik ontwaak uit een diepe slaap en dito droom. Eentje waarin ik een bijzonder amoureuze tête-à-tête had met een collega. Eén moment, zo tussen slaap en waak, schrik ik me kapot. Mijn droom voelde zó echt, dat ik eventjes bang ben dat heel wat uit te leggen heb aan mijn vriend…

Ik heb dan ook echt leuke collega’s. Stuk voor stuk zijn het frisse personen. De vrouwen, maar ook de mannen. Ze tikken veel eigenschappen af die ik belangrijk vind voor goed mannenmateriaal. Zo hebben de meesten humor, maar zijn ze allemaal intelligent, goed verzorgd en doorgaans sportief. Over het algemeen zijn ze ook betrokken en behulpzaam. Je kan het zeker slechter treffen op dit vlak, dat kan ik je verzekeren. Maar ik heb voor geen enkele collega warme verliefde gevoelens. Dat komt denk ik omdat ik zelf een gelukkige relatie heb en, overigens niet geheel onbelangrijk, de meeste collega’s ook.

En toen kwam die droom. Niet één, maar twee keer. Als ik heel eerlijk ben, misschien zelfs drie keer. Het begon allemaal een aantal maanden geleden. Nietsvermoedend ging ik naar bed. Na een gewone werkdag, met normale afspraken en bezigheden. Ik had die dag niet bepaalde collega’s gezien of uitzonderlijk veel contact mee gehad. Al snel verzonk ik in een diepe slaap, waarbij mijn brein hard alle informatie van die dag begon te verwerken. Mix dat met een heel rijke verbeelding en je krijgt gegarandeerd een verhaal waar menig soapserie nog een puntje aan kan zuigen. Oké, een tipje van de sluier dan: er kwam lichamelijk contact in voor. En we waren ook nog eens praktisch naakt. Daarbij moest ook ons samenzijn heel stiekem gebeuren, want we hadden allebei een relatie. Het beeld krijg ik bijna niet van mijn netvlies.

Maar verdorie, die collega kom ik natuurlijk gewoon op werk tegen. Dat is pas maf. Inmiddels ben ik echt goed in ‘hoe houd ik mijn gezicht in de plooi’ geworden, aangezien ik nu meerdere malen ben belaagd door licht erotische dromen. Dus wanneer ik hem tegen het lijf loop, begin ik niet scheef te giechelen. Als een mantra herhaal ik tegen mezelf (niet hardop uiteraard): ‘die droom was nep, het is allemaal niet gebeurd, die droom was nep…’ Maar hoe je het ook wendt of keert, het doet toch iets met hoe je naar je collega kijkt. Godzijdank hebben we geen stomende seks gehad, anders was ik misschien alsnog verliefd geworden.

Wie is Kim?
Ik woon in het midden van het land. Mijn dagen worden gevuld met het nadenken over, plannen en regelen van veel dingen. I eat deadlines for breakfast! In het weekend zijn er geen regels, behalve dat het drinken van slechte wijn uit den boze is. (En hetzelfde geldt voor eten.) Ik ren harder dan je denkt en vind het geweldig om binnen een paar dagen een boek of serie van A tot Z te verslinden. Soms noem ik mezelf CEO van Het Leven, maar ik durf mijn LinkedIn status niet te veranderen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: