Career

Die ene keer dat ik ook een lijstje maakte met goede voornemens

Foto 4

Net zoals driekwart Nederland al heeft gedaan (Maurice de Hond doet er vast as we speak onderzoek naar) ben ik ook bezig geweest met een terug- en vooruitblik van afgelopen en het huidige jaar. Ja, ja. Het is alweer voorbij: 2016. Het jaar vloog en kroop voorbij. Met veel schaterlachen, de hik en plezier, maar ook met  veel tranen, snotneuzen en verdriet. Eigenlijk zoals menigeen 2016 heeft ervaren. Maar als ik er één woord op mag plakken, vind ik dat 2016 een jaar dat in teken staat van het onderzoeken.

1. Onderzoeken waar mijn grenzen liggen (door ze keihard te voelen).
2. Onderzoeken wat ik belangrijk vind (work/wine balans, kwaliteit, relaties).
3. Onderzoeken hoe ik wil werken (vaker op plekken die ik fijn vind, op tijdstippen die mij beter passen).
4. Onderzoeken met welke thematiek ik graag werk.  En waar ik liever niet meer mee werk.
5. En uiteraard: onderzoeken welke wijn ik het lekkerst vind. Tsja, ik ben en blijf Kim. Die laatste vraag is sowieso niet makkelijker te beantwoorden dan alle andere vragen. Vergis je niet, een lekkere wijn die niet verveelt, is een delicate kwestie.

Dus, besloot ik om een lijstje te maken. Niet alleen voor 2016/2017, maar voor zo lang de inhoud van het lijstje houdbaar (relevant) is. Zaken die me in mijn flow brengen of juist eruit halen. En die laatste probeer ik dan zoveel mogelijk te vermijden. Ik denk namelijk niet dat er zaken zijn die ik alléén in 2017 wil (leren) doen, maar ook korter of langer. Ieder moment van reflectie is namelijk gevangen in een bepaalde ervaring en context. Zodra mijn context en ervaringen veranderen, komen er misschien dingen op mijn lijstje waarvan ik nooit had gedacht dat ik die erop zou zetten.

Opzoeken

 • Minibreaks. Weekenden van 4 dagen, om even lekker de waan van het bestaan te doorbreken.
 • Het strand. Uitwaaien, hardlopen, opladen. Daarom ga ik in februari weer een halve marathon rennen, vlakbij het strand.
 • Meer regie pakken over de opdrachten die ik doe. Evenals waar en wanneer ik werk. Zo veel als mogelijk.
 • Filmhuisfilms en musea. Dit raakt me zo diep, dat ik het gevoel heb alsof ik in mijn vorige leven een kunstenaar was. Als ik daarin zou geloven.
 • Wat hulp van de juiste mensen om nog meer Kim te worden.
 • Fuck it-mentaliteit. Het is goed zoals het is.
 • Beginnen aan één van mijn dromen als kind. Maar die durf ik nog niet te verklappen.
 • Blijven schrijven van columns.

Vermijden

 • Treinen in het weekend. Er reizen dan veel mensen die hun haren, huid en kleding te weinig wassen. Ik word kotsmisselijk van deze muffe, weeïge geur van vettige huidschilfers.
 • Twee ‘grote’ avondafspraken in het weekend.
 • Mensen die hun mail alleen beginnen met mijn naam, zonder ‘Hoi’, ‘Beste’, ‘Goedemorgen’, of iets anders beleefds.
 • Sociale events die me tegenstaan. Ik ga er alleen naartoe ga om iemand anders blij te maken. Ik wil ook alleen dat mensen naar me toe komen omdat ze dat willen in plaats van het ervaren als ‘moeten’.
 • Mensen waarbij ik hoor dat ze kauwen. Het speeksel mengt zich hoorbaar met de voeding. Ik hoor het gewoon samensmelten. Cannot handle it.
 • ‘Ja’ zeggen als ik eigenlijk ‘nee’ bedoel.
 • (Ver)Oordelen. Mezelf en anderen.

Zo, alles staat genoteerd. 2017, I’m as ready as I can be! Are you?

Wie is Kim?
Ik woon in het midden van het land. Mijn dagen worden gevuld met het nadenken over, plannen en regelen van veel dingen. I eat deadlines for breakfast! In het weekend zijn er geen regels, behalve dat het drinken van slechte wijn uit den boze is. (En hetzelfde geldt voor eten.) Ik ren harder dan je denkt en vind het geweldig om binnen een paar dagen een boek of serie van A tot Z te verslinden. Soms noem ik mezelf CEO van Het Leven, maar ik durf mijn LinkedIn status stiekem niet te veranderen.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Ayla
  January 3, 2017 at 13:21

  Wat leuk dat je het zo hebt opgedeeld in die twee categorieën! Heel slim!

  • Reply
   Kim T
   January 4, 2017 at 11:26

   Hi Ayla,

   Dank je wel! Heb jij zelf toevallig ook een lijstje gemaakt voor het nieuwe jaar ;-)?

 • Reply
  Josie
  January 3, 2017 at 13:37

  Mensen die hun mail alleen beginnen met mijn naam, zonder ‘Hoi’, ‘Beste’, ‘Goedemorgen’, of iets anders beleefds. Haha! Leuke lijstjes zo!

  • Reply
   Kim T
   January 4, 2017 at 11:28

   Hé Josie,

   Is dat toevallig ook iets waar jij niet zo happy van wordt? Ik kan er na een aantal jaar werken nog steeds niet tegen. En ik hoef er van mezelf ook niet aan te wennen. Happy new year!

Leave a Reply

%d bloggers like this: