Career

Die ene keer dat ik mijn eerste baan kreeg

Foto 4

Aan schrijven kom ik de laatste maanden weinig toe; ja ik ben alleen nog maar aan het wijn drinken  het werk ;) En daar blog ik liever niet al te veel over. Gelukkig heb ik vriendin Kim die juist met alle liefde over haar werk wil bloggen – zij het anoniem. Vanaf nu dus 2x per maand op Dailylin – een column van Kim T – hard op zoek naar de beste balans tussen deadlines en wijn.

Yes! I nailed it! Vol van adrenaline, geluk en een tikkeltje ongeloof kijk ik naar mijn telefoon. Een paar seconden eerder verbrak ik de verbinding met mijn kersverse collega die op Curaçao werkt. Voor een langlopend project werkt hij de helft van het jaar op Curaçao. Vanuit een zonovergoten oord vertelde hij me dat iedereen het unaniem eens is: Ik moet hun nieuwe collega worden. Say what?!


En zo verander ik door één telefoontje van een masterstudente aan de Vrije Universiteit naar een junior consultant. Ik sta aan de vooravond van mijn werkende leven. Wat een mijlpaal! Dat leven zit vast vol met meetings met interessante mensen, laptops, deadlines, koffietjes, een volle agenda en natuurlijk een walgelijk nieuw vocabulaire. Meteen op dat moment besluit ik dat ik álles omarm wat er op mijn (carrière)pad zal komen. Het maakt namelijk onderdeel uit van een nieuwe fase in mijn leven en heeft daarom de charme van mijn eerste grote-mensenbaan. Dus óók een avond doorwerken en praten over ‘iets aftikken met de business’.

Nog trillend op mijn benen, zuig ik mijn longen vol met lucht en begon met het tikken van een groepsms naar mijn liefste vrienden en familie: ‘IK HEB EEN BAAAAAAAAAAN!’

Na mijn nieuwe status véél gevierd te hebben, een uitbreiding van mijn garderobe en het tekenen van mijn contract ben ik er helemaal klaar voor: het échte werk. Kom maar door met al die ingewikkelde processen en gesprekken, inventieve oplossingen en presentaties die ik moet geven. Ik zit boordevol energie en verwachtingen.

Mijn eerste werkdag is op een vrijdag. Frisser dan fris stap ik het kantoor binnen, dat eigenlijk wel veel weg had van een verbouwde garage. Binnen is het behoorlijk donker, koud en zelfs een tikkeltje bedompt. Snel wuif ik deze constatering weg. Ik had juist afgesproken om alles te aanvaarden wat er op mijn pad zou komen. Daar kan ik zulke kritische gedachten natuurlijk niet bij gebruiken.

Na opnieuw een korte voorstelronde met mijn collega’s (waarbij ik stiekem opmerk dat ik de enige ben die iets persoonlijks vertelde) wordt er uitvoerig stil gestaan bij de lopende projecten. Erg uitvoerig. Ik baal dat het binnen ook nog eens zo donker is. Mijn ogen gaan een beetje hangen. Ik voel het. Zou iemand het zien? Ik vecht tegen de acute slaap. De frisse energie van vanochtend is totaal verdampt. Ik hoor nog nét iets over hypothecaire obligaties voordat ik écht mijn ogen dicht heb.

DID THIS REALLY JUST HAPPENED?

Wie is Kim?
Ik woon in het midden van het land. Mijn dagen worden gevuld met het nadenken over, plannen en regelen van veel dingen. I eat deadlines for breakfast! In het weekend zijn er geen regels, behalve dat het drinken van slechte wijn uit den boze is. (En hetzelfde geldt voor eten.) Ik ren harder dan je denkt en vind het geweldig om binnen een paar dagen een boek of serie van A tot Z te verslinden. Soms noem ik mezelf CEO van Het Leven, maar ik durf mijn LinkedIn status stiekem niet te veranderen.

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Anne
  July 5, 2016 at 15:12

  Superleuk om te lezen, ga zo door!

 • Reply
  Ise
  July 5, 2016 at 16:25

  Wat een leuke manier van schrijven!

 • Reply
  Nicole
  July 5, 2016 at 18:19

  Yes, meer van dit please!

 • Reply
  Johanna
  July 5, 2016 at 19:16

  More please

 • Reply
  Hester
  July 5, 2016 at 23:19

  Heel leuk!

 • Reply
  Lisa
  July 6, 2016 at 12:59

  Leuk geschreven! Ik ben zelf net afgestudeerd en druk bezig met solliciteren, hopelijk kan ik ook snel die groepsms eruit sturen ;) Ben benieuwd naar je volgende stukjes!

 • Reply
  Josianne
  July 6, 2016 at 15:09

  Haha, wat leuk om te lezen! Ik ben nú al benieuwd hoe het verder gaat haha.

Leave a Reply

%d bloggers like this: