Die ene keer dat ik er een eind aan breide

By October 24, 2017 Career 23 Comments

Foto 4

Om maar direct met de deur in huis te vallen: na dik een jaar ga ik er een eind aan breien. Oftewel, dit is mijn laatste blog op deze site.


Afgelopen jaar heb ik met plezier geschreven. Doorgaans gaat het schrijven me vrij gemakkelijk af (en gniffel ik tijdens vaak om mijn eigen opmerkingen), maar ik moet bekennen dat ik niet altijd wist over welk onderwerp ik zou schrijven. Ik wilde namelijk ook rekening houden met ‘mijn’ publiek. Met jou dus. Maar ik moet bekennen: ik ken je niet zo goed. Ik weet niet precies wie je bent en wat je bezig houdt. Waar je om moet lachen en wat je raakt. Dat maakte me meer dan eens toch ook een tikkie onzeker. En tegelijkertijd luidt toch ook één van mijn lijfspreuken: ‘zonder risico geen champagne’, dus ging ik er gewoon voor. Wanneer ik een leuke reactie ontving, glom ik van trots (en trok ik bij wijze van spreken een fles champagne open).

Ik hoopte je met mijn blogjes aan het lachen te maken, al was het maar een flauwe glimlach of een grinnik. Met behulp van wat zelfspot wilde ik mijn ervaringen relativeren. Dat hielp mijzelf overigens ook bij tijd en wijlen. Als je vanuit een andere hoek naar een ellendige situatie kijkt, zelfs als jij daarin de hoofdrol speelt, kan die opeens dolkomisch worden. Giet daar een beetje ‘fuck it’ overheen en de wereld is een speeltuin. Bij wijze van spreken dan.

Bovenal wilde ik eerlijk zijn. Er wordt vaak gezegd dat er online hard geknokt wordt voor aandacht, bewijsdrang en bevestiging. Ik kan dat niets anders dan beamen, want ik zie ook genoeg megagezonde powerfoodies, ultrastrakke fitgirls en reislustige Instragrammers langskomen (die ogenschijnlijk te allen tijde money to burn hebben). Tsja. Good for them. Ik ben Kim en ik val in slaap op mijn eerste werkdag, veroorzaak een rechtszaak, droom over seks met collega’s, ben te vaak blut, moet weleens op werk huilen, scheur uit mijn broek, and so on. Daar kom ik graag voor uit. Dat houdt me wel ontzettend ‘mens’ met handige en onhandige kanten.

En niet in het minst probeerde ik je mee te nemen in andere ervaringen uit mijn leven die niet altijd even luchtig en grappig waren. Tussen de regels door én in mijn artikeltjes heb je ook kunnen lezen dat ik niet altijd goed in mijn vel zit. Dat ik keihard heb moeten leren (en leer) om mijn lichaam te horen. Dat ik stilte en rust akelig ongemakkelijk kan vinden. Dat ik voor mezelf wil kiezen, maar dat nog niet automatisch doe. Het moge duidelijk zijn: ik ben niet geboren in de lotushouding.

Als laatste indirect doel had ik om je af en toe te prikkelen of te laten reflecteren. Voor mij zit daar namelijk de groei van mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. En ach, ik ben me er echt van bewust dat ik geen Roos Vonk ben of wijze boeddha. Het gaat om de intentie en die was minstens zo goed.

Ik blijf schrijven in de toekomst, maar niet per direct. Ik heb nu alle tijd nodig om op mezelf en mijn gezondheid te focussen. Wanneer je het leuk vindt om online stukken van mij te blijven lezen, dan kan dat dus over een tijdje. Misschien volgt er dan wel een aankondiging op deze site. ;-)

Dank voor het lezen! Keep on shining.

Wie is Kim?
Ik woon in het midden van het land. Mijn dagen worden gevuld met het nadenken over, plannen en regelen van veel dingen. I eat deadlines for breakfast! In het weekend zijn er geen regels, behalve dat het drinken van slechte wijn uit den boze is. (En hetzelfde geldt voor eten.) Ik ren harder dan je denkt en vind het geweldig om binnen een paar dagen een boek of serie van A tot Z te verslinden. Soms noem ik mezelf CEO van Het Leven, maar ik durf mijn LinkedIn status niet te veranderen.

23 Comments

 • Eva says:

  Dank voor alle leuke stukjes, vond ze altijd zeer verfrissend!

  • Kim T says:

   Hi Eva,

   Heel graag gedaan en bedankt voor het compliment. Je snapt natuurlijk wel dat ik hier champagne voor open ga trekken, hè? ;-) Liefs!

 • Nicole says:

  Take care! Ik ga je blogjes missen.

  • Kim T says:

   Hoi Nicole,

   Het is inderdaad even echt tijd voor ‘taking care’. En bedankt voor je lieve woorden! Ik ga jou missen als lezer :-) Liefs!

 • Loes says:

  Wat ontzettend jammer.. Focus lekker op jezelf komende periode en we hopen je nog terug te zien!

  • Kim T says:

   Hé Loes,

   Thank you! Je weet maar nooit wat er gebeurt. Misschien maak ik een waardige comeback na wat bezinning en bezielig. ;-) Liefs!

 • Karin says:

  Heel jammer dat je voorlopig even stopt ik heb meer dan eens gelachen om je verhalen. Dus mocht je weer ruimte hebben wacht dan niet te lang en schijf.

 • Aukje says:

  Ik heb van je genoten!

 • Tessa says:

  Hi Kim, wat jammer dat je stopt. Ik kwam altijd speciaal op dinsdag naar deze site voor een nieuw artikel van jou. Vaal heel herkenbaar en hilarisch! Mocht je doorgaan met schrijven dan hoop op een aankondiging!

  • Kim T says:

   Hé Tessa,
   Er staan inmiddels heel wat flesjes champagne open na zoveel mooie en lieve reacties. ;-) Dank je wel, dat doet me goed! Liefs en een fijn weekend alvast!

 • Kirsten says:

  Hi! Ik las je blogs altijd met veel plezier (tot hardop lachen aan toe), maar heb nooit een reactie achtergelaten en daar baal ik nu van! Succes met alles!

  • Kim T says:

   Ha Kirsten,
   Thank you so much. Hardop lachen is het leukste wat er is! Ben blij dat ik je aan het lachen heb weten te maken ;-). Ik wens je een heel mooi weekend toe! Liefs!

 • Harma says:

  Ik vond je stukjes erg leuk om te zien lezen!

 • Eline says:

  Hoi Kim,
  Jammer dat je gaat stoppen. Ik heb erg genoten van je stukjes en vind je schrijfstijl heel leuk en pakkend.
  Ik heb er ook van geleerd en het heeft mij aan het denken gezet.
  Het allerbeste voor de komende tijd!
  En hopelijk nog eens tot ziens

  • Kim T says:

   Hé Eline,

   Nu bloos ik bijna, hoor! Wat een prachtig compliment. Die neem ik mee het weekend in. Ik wens je een heel mooi weekend toe! Liefs!

 • Johanna says:

  Jammer, ik moest altijd hard(op) lachen van je stukjes :)

  Veel succes

 • Loes van H says:

  Hoi Kim, ik las hierboven dat iemand spijt had niet eerder een berichtje te hebben achter gelaten… hier hetzelfde! Bedankt voor veel lees plezier. Je hebt me regelmatig aan het denken gezet. Veel succes

 • Sophie says:

  Hi Kim,

  Ook niet eerder gereageerd maar wil nu wel graag zeggen dat ik altijd met veel plezier je stukjes heb gelezen, het was altijd zo herkenbaar en daarom zo fijn om te lezen. Succes :-)

 • Kay De Vries says:

  Veel succes en jammer dat je stopt! Je schrijft er leuk en verfrissend!

Leave a Reply