Travel

Curacao Travel Guide

IMG_0728Hoewel ik het liefst een aantal posts over Curaçao zou schrijven, hebben jullie vast ook wel gemerkt dat het hier ietsje stiller is. Mijn nieuwe baan is ontzettend leuk maar slokt logischerwijs een groot deel van mijn tijd op. Sporten en mijn sociale leven (en slapen!) hebben daarnaast prioriteit en daarna is het wel een beetje op. Maar ik kan ook juist genieten van op de zondag even tijd uitrekken voor een wat langere posts, vandaag dus al mij tips & tricks voor Curaçao in een post. Stiekem wel zo handig.

IMG_0663

IMG_0694

IMG_0713

IMG_0675Curaçao bezocht ik inmiddels drie keer en het is wat mij betreft echt een klein paradijsje. Midden in de Cariben, omringd door een hemels turquoise zee kwam ik in september een weekje volledig tot rust. Op Curaçao kun je bijna niet anders dan mee gaan in het Antilliaanse ritme, don’t worry be happy. Met een eeuwigdurende zomer is het niet gek dat iedereen constant met een big smile rondloopt.

Na een lange en vermoeiende reis komen we in het donker bij ons appartement aan. We laten onze spullen vallen en hoewel het bed verleidelijk lonkt, is de wens om nog even de warme nacht in te stappen groter. Ik moet even met mijn voeten in de Caribische zee, meteen genieten van dit eiland waar we een week zullen verblijven.

En dat doen we dan ook. Overdag touren we het hele eiland over, bezoeken we de ruige westkust van het eiland, snorkelen we hele dagen in water dat zo helder is dat je zonder duikbril de mooiste vissen kunt spotten en iedere dag worden we verwend met spectaculaire zonsondergangen. We eten kippetjes van de grill van een lokaal kraampje bij een bijna verlaten strand of bestellen juist sushi met ijskoude witte wijn bij Papagayo. Het is een week die voorbij vloog, maar wat heb ik weer van dit paradijs genoten. Hieronder mijn aanraders.

Where to stay
Voor de tweede keer verbleef ik bij Chogogo een appartement op loopafstand van de Jan Thiel baai. Je huurt hier een van de gekleurde huisjes met ruim balkon, voorzien van een kleurrijke hangmat. Je kunt een ontbijt bijboeken maar dat vond ik vrij prijzig en daarnaast zit er vlakbij een Albert Heijn. ’s Ochtends genoot ik dus gewoon van mijn yoghurt met vers fruit en muesli, om de rest van de dag overal en nergens heerlijk te eten. 

IMG_0663 IMG_0687

Best beaches
Het ene strand op Curaçao is nog mooier dan het ander. Maar grote Knip? Wow, zo ontzettend mooi. De kleuren van het water en zand lijken wel bijna gephotoshopped, maar nee het is echt Zo blauw en echt ZO wit. Playa Kalki is een heel lief strandje, rustig en zeer geliefd bij duikers. Cas abao en Grote Knip zijn wat groter en zo mooi. Hier vind je geen strandvoorzieningen zoals bij Mambo Beach en bij de Jan Thielbaai, maar waan je je wel echt even in het paradijs. Neem vooral een setje snorkelspullen mee, voor de kust is er al veel te zien in het water.

IMG_0701 IMG_0700 IMG_0714

Must do
Om de mooiste stranden van het eiland te bezoeken is het wel aan te raden om een auto te huren. Dit kan meestal bij de receptie van je accommodatie of direct op Hato, het vliegveld van Curaçao. En als je dan toch naar de westkust rijdt, om de mooiste stranden te bezoeken rijdt dan naar Westpunt, een woest stuk van Curaçao waar de zee zo wild is dat het bijzondere formaties in de rosten heeft geslagen.

IMG_0694 IMG_0655

Bonaire staat beter bekend als het om duiken gaat, maar ook op Curaçao is het schitterend onderwater. Op Curaçao maakte ik mijn eerste off-shore dives, wat mensen makkelijker schijnen te vinden dan van een boot afduiken. Zelf duik ik toch liever vanaf een boot het water in, dan eerst een stukje door de branding te moeten zwemmen. Als je op Curaçao gaat duiken vraag dan naar de plek waar de gezonken Tug Boat ligt. Hier ligt een geschonken sleepbootje dat inmiddels huis is geworden voor tientallen nieuwsgierige vissen.

IMG_0711

Papagayo beach
Voor het ultieme luilekkerland gevoel huur je een middag een bedje bij beachclub Papagayo. Elke avond is er van 17.00 tot 18.00 wine happy hour, vergezeld met lekkere hapjes. Op zondag bestel je hier hele verse en lekkere sushi. Afkoelen doe je in de infinity pool. ’s Avonds bekijk je hier de meest waanzinnige zonsondergangen.

Willemstad
De hoofdstad van Curaçao wordt door Amerikanen vooral bezocht om te shoppen en het is dan ook een gek gezicht als de winkels hier gewoon vol hangen met winterkleding. Winkelen sla ik dan ook over (eigenlijk altijd op reis, tenzij ik in Scandinavië ben) maar ronddwalen langs de gekleurde huisjes, hier en daar neerstrijken voor een ijskoffie en fruit inslaan op de markt. Langs het water liggen de boten van Venezolaanse fruitverkopers en voor een paar gulden vul ik een tas met watermeloen, ananassen en zoete sinaasappels.

IMG_0682 IMG_0678

De Gouverneur
In Willemstad vind je ook de Gouverneur, een restaurant waar je echt heerlijk kunt eten voor een fijn prijsje. De salade met dagverse tonijn en Toscaanse vissoep zijn wat mij betreft aanraders. Er staan ook heerlijke lokale gerechten op de kaart zoals een Antilliaans stoofpotje.

Verder zou ik niet teveel plannen op Curaçao, laat op een van de mooie stranden de dag overgaan in de nacht, veel kouder wordt het toch niet. Met je voeten in het zand en een drankje in je hand loop je heupwiegend op het ritme van de muziek die altijd ergens in de verte klinkt, slaap met de ramen wagenwijd open en word wakker van de zon die oranjerood opkomt.

Heb jij nog tips voor op Curaçao? Ik lees ze graag in de comments.

Liefs!

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Lauriëtte
  October 20, 2014 at 07:29

  Wat een fijn artikel om mee wakker te worden, zou zo graag nog eens naar Curaçao willen, staat hoog op mijn wishlist!

 • Reply
  Dionne
  October 20, 2014 at 08:58

  Wat een mooi artikel! Zwijmel Zwijmel!

 • Reply
  Nancy
  October 20, 2014 at 09:07

  Ik wil zelf ook nog steeds graag naar Curaçao. Een van de dingen op mijn lijstje met to-see! Het komt vast wel een keertje van en als het zo ver is, heb ik altijd jouw tips nog bij de hand :) Wie weet volgend jaar om de winter goed door te komen (ik vind winterzon bestemmingen HEERLIJK)

 • Reply
  Marieke
  October 20, 2014 at 09:27

  Ohh wat is Curacao toch heerlijk! Een feest der herkenning, die fijne plekjes als Grote Knip, Jan Thiel Baai en Willemstad. Zou héél graag nog eens teruggaan!

 • Reply
  Natasja
  October 20, 2014 at 09:36

  Prachtige foto’s! En toffe tips! Ik mag Curaçao volgende week voor het eerst zelf ervaren, zo benieuwd!

 • Reply
  Shaz
  October 20, 2014 at 10:48

  Supermooie foto’s en erg fijn geschreven. Nu heb ik echt zin om een ticket te boeken naar Curaçao! Ik ben daar nog nooit geweest, maar het staat wel op mijn travel wishlist.

 • Reply
  josie
  October 20, 2014 at 18:02

  Door die foto’s wil ik ook weer terug naar 1 van de ABC eilanden, zo mooi en vredig daar! :)

 • Reply
  Ise
  October 20, 2014 at 19:02

  Oh wat een prachtige foto’s! Curaçao staat heel hoog op mijn travel-lijstje :D

 • Reply
  Nicole
  October 20, 2014 at 22:17

  Wat heerlijk, ik ga met kerst naar Bonaire en Curacao dus deze tips komen zeker van pas.

 • Reply
  Loes
  October 20, 2014 at 22:55

  Acht jaar geleden heb ik stage gelopen op Curaçao, meest fantastische tijd ooit. Verliefd op Porto Mari, heerlijk eten bij cafe de Heeren in Zuikertuintje, genieten op het Spaanse water en Klein Curaçao. Door jouw artikel heel veel zin om weer eens terug te gaan :-)

 • Reply
  Annemieke
  October 21, 2014 at 13:37

  Wauw, wat een heerlijke foto’s om op dit herfstachtige dagje bij weg te dromen.

 • Reply
  Rianne
  October 21, 2014 at 18:15

  OMG IK WIL NAAR CURACAO

 • Reply
  I.M
  October 21, 2014 at 19:20

  Ik zou je een andere locatie willen aanraden eigenlijk – tenzij je enorm gesteld bent op Jan Thiel. Wij hebben geslapen op Blue Bay (blauwbaai). Vanaf daar rijd je binnen een kwartier naar Willemstad, maar je zit heel gunstig ten opzichte van Cas Abou en Grote Knip, ook onze favoriete strandjes. Toen we na een week lang paradijselijke rust eens wilden kijken of we een ander jaar bij Jan Thiel zouden willen overnachten, schrokken we van de aangelegde stranden en ‘ibiza-achtigheid’. Leuk om ‘s avonds te eten en wat reuring te hebben, maar wij vinden de rust van blauwbaai/de oostkant en bijbehorende strandjes wel onovertroffen…

 • Reply
  Malou
  October 21, 2014 at 19:57

  Leuk om jouw ervaringen te lezen! Ik ga volgende week, voor de vierde keer. Ook ooit een half jaar gewerkt op Cas Abao. Hele leuke tijd gehad.
  Mijn tips?
  – eten bij Equus. Beetje moeilijk te vinden maar het is bij een manege bij een zijstraat van de Caracasbaaiweg. Je kunt kiezen tussen rund en kip en dat hangen ze aan spiezen boven je tafel. Alleen op vrijdag open en je kunt niet reserveren. Dus zorgen dat je er meteen om 18u bent.
  – de “standaard” happy hours: op zaterdag Zanzibar en op zondag Wet&Wild
  – voor local food: Marshe Bieu in Willemstad (is wel alleen voor de lunch open), batidos (fruitshakes) in Otrabanda meteen als je de brug over bent, pompoenpannenkoekjes (kraampje in Otrabanda), broodje lomito, pastechi
  – Playa Lagun om schildpadden te spotten. Heel leuk baaitje.

 • Reply
  Marit
  October 22, 2014 at 21:30

  Ik vind het altijd leuk om reisverhalen te lezen. Ik wil ook wel naar curaçao maar mijn vriend wil niet haha, waarschijnlijk gaan we naar Bali, volgend jaar november.

 • Reply
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  October 23, 2014 at 22:18

  Wauw, al drie keer naar Curaçao? Ik ben jaloers ;). Mocht ik ooit genoeg geld bij elkaar weten te sparen dat ik voor een weekje die kant op kan, dan neem ik jouw guide mee :)

 • Reply
  Sanne
  October 24, 2014 at 12:50

  Wat een prachtige plek lijkt me dat! En die foto’s, dat maakt me toch wel een klein beetje jaloers op deze koude dag..

 • Reply
  Chantal
  October 25, 2014 at 20:07

  wow wat is het daar mooi, wat zal jij blij zijn dat je daar bent ipv hier met dit grijze weer.

 • Reply
  Marcella
  October 27, 2014 at 22:40

  Wat een fijne guide! Ik ga graag in januari naar Curacao, zo zin om even op te warmen in de winter!

 • Reply
  TravelersMagazine.nl
  November 6, 2014 at 16:48

  Curacao is zooooo chill inderdaad. Helemaal gaaf nu ook de Dreamliner van Arke op Curacao wordt ingezet! Wij waren er drie jaar geleden: http://travelersmagazine.nl/chillen-op-de-antillen/

 • Reply
  Evelyn - Style Spy
  December 18, 2014 at 10:29

  Oh wauw het ziet er zo mooi uit! En ja ik begrijp je helemaal, ik heb nu ook de zondag om blogpost te schrijven en in te plannen. Heb het ook erg druk met social life en werk en dat gaat toch wel voor als je niet fulltime blogt!

Leave a Reply

%d bloggers like this: