Food

Recept: courgette pasta marinara

Ik houd van kaasjes. En wijn, veel wijn. Maar ik houd ook van mijn skinnies. En vooral heel erg van mijn gezondheid. Dus tegenover al die bourgondische maaltijden probeer ik ook steeds vaker een gezonde dag/maaltijd te zetten. Dan eet ik raw & vegan. Meestal is dat mijn ontbijt. Een smoothie van banaan, blauwe bessen, kokoswater en rauw cacaopoeder. Ontbijten zonder dierlijke producten en onverhit  voedsel is makkelijk. ’s Avonds grijp je sneller naar warm en naar dierlijke producten. Maar ik vind het ook wel eens lekker om de hele dag raw & vegan te eten. Bijvoorbeeld courgette pasta marinara. 

Raw = onverhit & vegan = geen dierlijke producten eten. Als je wil weten waarom dat zo gezond is verwijs ik je graag door naar deze post van Sabine van Some-like-it -raw.com. Zij legt het uit als geen ander.

Wil je ook eens raw&vegan avond eten? Dan kan ik je onderstaand recept van harte aanbevelen.

Courgette pasta marinara
Snijd de courgette in hele dunne plakjes/reepjes. Ik heb dit gewoon met een mes gedaan maar met een julienne slicer krijg je vast een beter resultaat.

Ingrediënten voor de saus (2personen)

2 rijpe tomaten
8 zongedroogde tomaatjes
een halve rode paprika
twee eetlepels olijfolie
verse basilicum (klein handje)
1 eetlepel oregano
1 teentje knoflook
zeezout (naar smaak toevoegen)
zwarte peper (naar smaak toevoegen)
cayenne (naar smaak toevoegen)

Doe al deze ingrediënten in een keukenmachine en blend tot je een mooie saus hebt. Serveer uit over de dungesneden courgette. Et voila  courgette pasta marinara. Ik vond het verrassend goed vullen en de saus echt heerlijk. Je kunt deze saus natuurlijk ook eens maken, opwarmen en over gewone spaghetti serveren. Wie van een pittige pastasaus houdt kan 1/4 of 1/2 van een rood Spaans pepertje toevoegen. Wel goed je handen wassen na het snijden van de peper en niet tussendoor in je ogen snijden ;)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mirthe
  September 1, 2012 at 16:20

  Het ziet er echt heel lekker uit! Hiermee is het wel wat makkelijker om een keer veganistisch te eten.

 • Reply
  Saskia
  September 1, 2012 at 17:07

  Oh dit ziet er wel heel erg lekker uit!

 • Reply
  Desi
  September 2, 2012 at 13:15

  Wow dit ziet er heerlijk (& vooral ook nog makkelijk) uit!

 • Reply
  Sandra
  September 2, 2012 at 13:30

  Lin!! Ik ga vandaag dus zo’n rasp halen en het recept vanavond meteen proberen :D Als een traktatie voor mezelf voordat het hectische academische jaar weer begint! Super thanks voor het recept lady.

Leave a Reply

%d bloggers like this: