Food Foodlou

Courgette & Broccoli Soep met Chorizo

IMG_2171Als ik te lui ben om te koken maar toch nog iets redelijks voedzaams wil eten, koop ik vaak een zak soep: van pompoen, linzen en tomaten tot kip of erwtensoep. Na een portie van meer dan 500 ml is je hongergevoel wel even gestild, maar kant-en-klare soep kan eigenlijk veel lekkerder – en zoveel meer hoef je er niet voor te doen.

Het enige wat je nodig hebt zijn je favoriete groenten, water en een bouillonblokje. Kook het, mix het, voeg wat kruiden en andere dingen toe die je lekker vindt en je kunt aan tafel. Deze courgette & broccoli soep met chorizo kostte mij 5 minuten snijwerk, 20 minuutjes koken, 3 minuten mixen en binnen een half uur genoot ik van een heerlijk vers zelfgemaakte soepje. Toch veel beter dan een zak soep uit de magnetron.

IMG_2172Ingrediënten (voor 1 middelgrote pan):

  • 1,5 liter water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 grote broccoli (500 gram)
  • 1 courgette (350 gram)
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 el olijfolie
  • stuk chorizoworst
  • verse basilicum
  • kruiden: peper, zout

Bereiding:

  1. Snijd de broccoli en courgette in stukjes, doe dat samen met het bouillonblokje in een pan met 1,5 liter water en zet op het vuur
  2. Snijd daarna de ui en knoflookteentjes fijn en bak deze in olijfolie in een koekenpan
  3. Goudbruin gebakken? Doe de ui en knoflook da bij de groenten in de pan
  4. Laat alles koken totdat je heel gemakkelijk met een vork door de broccoli en courgette prikt
  5. Gebruik een staafmixer of blender om alles tot een egale soep te mixen en voeg nog een snufje zout en peper toe
  6. Schep de soep op in een diep bord en doe er wat plakjes chorizoworst bij
  7. Maak af met een paar verse basilicumblaadjes en je kunt aan tafel!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: