Food Foodlou

Chocoladedadels

IMG_5793

Chocola, dadels en noten: alledrie kan ik -bijna- onbeperkt eten. En toen ik laatst toevallig alles in huis had en wat lekkers wilde bij de thee, maakte ik deze overheerlijke gevulde dadels met walnoten, pure zeezoutchocola en kokosnippers. Do I need to say more?

Heel makkelijk klaar te maken en superlekker om meteen op te eten (warme chocola jeej!), uit de delen of te bewaren voor een dagelijks snackmomentje. Ik begon met 8 dadels, 6 hebben de foto gehaald en na mijn tweede kop thee was alles op. Oeps, maar ja, onwijs lekker dus!

Ingrediënten:IMG_5794

  • 8 dadels
  • 40 gram pure zeezout chocolade
  • 4 walnoten
  • 1 el kokossnippers

Bereiding:

  1. Snijd de dadels in de lengte tot de helft doormidden en verwijder de pit
  2. Smelt de chocolade au bain-marie (of op laag vermogen in de magnetron)
  3. Leg de kokossnippers en walnoten klaar en dan kun je beginnen
  4. Pak een dadel, vul deze met stukjes walnoot, giet er met een theelepel gesmolten chocolade overheen en bestrooi daarna met kokossnippers
  5. Eet meteen op en begin aan de volgende dadel, of leg de dadels apart op een bord, wacht tot de chocolade hard is geworden en aanvallen maar.

Macro’s per dadel: een hapje genieten!

Ben jij ook gek op dadels en maak je hier wel eens een snack mee? Deel je recept!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Anne
    July 7, 2016 at 08:37

    Oh my… Dit lijkt me echt geweldig, ik ben een echte dadelfan en dan die zeezout chocolade en walnoten. Echt een geweldige combinatie! Ik vul de dadels wel eens met roomkaas en een dadel (ook geweldig!)

    • Reply
      Malou - Foodlou
      July 8, 2016 at 09:38

      Dan moet je deze zeker proberen Anne, de moeite waard :D en jaa dadels met roomkaas is ook een topcombi!

Leave a Reply

%d bloggers like this: