Food Foodlou

Cheesy Borrelbrood

image1Begin januari deelde ik dat ik tot mijn verjaardag (28-01) niet zou gaan drinken, om te kijken of ik mij anders zou gaan voelen en om een kickstart te geven aan het trainen voor Mudmasters in april. Een update: sinds de 5 dagen dat ik weer ‘mag’ drinken, is er al 4 keer een fles opengegaan. Iets met compensatiegedrag voor alle gemiste borrels?

Oke even een stapje terug: ik vond het helemaal niet zo moeilijk om niet te drinken. Mede doordat ik weinig feestjes en borrels op de planning had, en mede doordat ik het samen met de mister deed, waar ik normaal vaak mee drink. Samen met iemand de no-alcohol challenge aangaan blijkt toch wel een goede stok achter de deur.

Maar, voelde ik mij fitter? Ja! Ik had over het algemeen meer energie, stond makkelijker op, en miste de brakke weekenden totaal niet. De kilo’s vlogen er overigens niet af, wat misschien betekent dat mijn drankgebruik toch niet zo erg is als ik dacht, of dat ik gewoon ben gaan compenseren met eten haha. Hoe dan ook, wel in het algemeen een fitter en chiller gevoel!

En voelde ik mij saai? Ja.. De borrels die ik heb gehad met water waren minder leuk. Maar, deels zat dat ook gewoon tussen mijn oren. Uit eten gaan of een borrelplank bestellen is ook best leuk met een alcoholvrij biertje. Al zit je zelf na drie flesjes 0.0% nog op hetzelfde niveau, en lijken de mensen om je heen wel losser te worden.

Mijn conclusie: ik vond het goed te doen, maar heb het ook gemist. En het rustiger aan doen daarna gaat niet heel goed. Oke, op mijn verjaardag maar 3 wijntjes drinken en daarvan al op de kop staan was wel leuk (want: uitzonderlijk). En ook de afgelopen dagen ging er gemiddeld een fles minder doorheen dan vorig jaar het geval was. Maar, het went ook weer heel erg snel.

Hoe het verder deze maand zal gaan? Thuis zal ik in ieder geval niet vaak een fles opentrekken, want ik ga heel veel reizen. Vanavond vlieg ik naar Sofia voor een weekendje met vriendinnen, volgende week ga ik voor werk naar Honduras, en een week later sta ik op de latten in Val Thorens. Een drukke maand met eten en drinken op allerlei plekken behalve thuis – dus ook even een maandje kook-pauze en geen nieuwe receptjes.

Dus wat doe jij in die tussentijd? Lekker borrelen met dit cheesy borrelbrood! Makkelijk om te maken, heel erg lekker en leuk om tijdens een borrel op tafel te zetten en van te plukken. Ik hoor volgende maand graag wat je ervan vond. Cheers!


Ingrediënten
:

 • 1 vers rond brood naar keuze (ongesneden)
 • 1 zakje belegen/oude geraspte kaas
 • 5 el chilisaus
 • kruiden: peper, zout, oregano

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Maak horizontaal en verticaal diepe sneden in het brood, maar snijd het brood niet helemaal door
 3. Open de sneden en vul met geraspte kaas, totdat er geen kaas meer bij past
 4. Giet dan de chilisaus over het brood heen
 5. Bestrooi als laatste wat peper, zout en oregano over het brood
 6. Zet voor 20-25 minuten in de oven en serveer direct!

Liefs, Foodlou

 Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Hanne
  February 9, 2018 at 23:12

  Ooh, ziet er supergaaf uit! :)

Leave a Reply

%d bloggers like this: