Travel

CHAMPAGNE TRIP DEEL 2

Schermafbeelding 2013-12-05 om 17.54.33Na champagne proeven bij champagnehuis Joseph Perrier, wolven spotten in natuurpark Argonne decouverte en truffels zoeken met Honey is het tijd om te ontdekken wat de Franse Champagne Ardenne nog meer te bieden heeft.

IMG_0001

Na een stadswandeling door Châlons-en-Champagne reden we naar Giffaumont-Champaubert, waar wederom de champagne koud stond. Een heerlijk diner volgde, daarna ging iedereen vroeg naar bed want de wekker zou de volgende ochtend vroeg weer gaan. Op mijn kamer keek ik nog Amelie, om maar in Franse sferen te blijven.

IMG_0008

IMG_0010

Op een klein kwartiertje rijden van ons hotel bevindt zich Lac du Der, een van de grootste aangelegde meren in Europa. Lac du Der ontstond in de jaren ‘70 om Parijs te beschermen tegen overstromingen. Drie kleine dorpjes werden hier volledig voor afgebroken, wat uiteraard voor de nodige weerstand bij de bewoners zorgde. In de maand november is het de plek waar vogelliefhebbers uit de wijde omtrek naar toe gaan om kraanvogels te spotten. Tienduizenden van deze vogels komen hier samen om uit te rusten van hun reis vanaf Scandinavie en na een paar dagen verder naar Spanje en Marokko te vliegen.

Collages2

Na het kraanvogels spotten (en wat hertjes) en een heerlijke Russische lunch was het tijd voor meer natuur; ditmaal in de vorm van een fototentoonstelling. Eerlijk gezegd had ik hier niet zulke hele hoge verwachtingen van. Een fototentoonstelling in Montier en Der? Ik was niet helemaal overtuigd. Boy, was I wrong. Eenmaal per jaar barst dit kleine Franse dorpje letterlijk uit zijn voegen, liefhebbers en fotograven vanuit heel Europa komen naar Mont du Der om de tentoonstelling te bewonderen. Tijdens dit meerdaagse festival stellen alleen de beste natuurfotografen ter wereld hun werk tentoon. De uil was mijn absolute favoriet maar er waren zoveel prachtige natuurfoto’s, echt wow.

Schermafbeelding 2013-12-05 om 17.55.40

 

Schermafbeelding 2013-12-05 om 17.56.07

De afgelopen dagen stonden in het teken van de natuur in de Champagne, de wolven, de truffels, de kraanvogels en de prachtige tentoonstelling. Maar waar ik echt helemaal tot rust kwam was bij La Source Bleue, een prachtige accommodatie in Gudmont. Toen we het terrein opreden en de prachtige cottage zagen liggen, kon ik niet anders dan aan The Holiday denken. Het hotel heeft 10 kamers en een kleine cottage waar je kunt logeren. Ik sliep in de cottage en wil hier zeker een keer terug komen met G. De prachtig gestylde kamers, de jaccuzi, de ontzettend lieve eigenaresse, de champagne die ze schenken en het fenomenale blauwe water maken deze plek een bezoek meer dan waard.

Aankomende zomer zie ik mezelf helemaal op het terras zitten, met een doosje champagne die we net bij een nabijgelegen domaine hebben gekocht. La source bleue ligt een klein beetje van de bewoonde wereld waardoor je niet altijd wifi/bereik hebt, maar voor een paar dagen in de Champagne streek kan dat precies zijn wat je nodigt hebt.

Vooraf naar mijn tripje naar deze streek keek ik vooral uit naar het bezoek aan het Champagnehuis, verder had ik weinig verwachtingen van de streek. Ik ben zo positief verrast door de leuke Franse dorpjes, de keuken en de rustgevende omgeving. Volgende keer trek ik wat meer dagen uit voor deze streek en wil ik het liefst met de auto terug. Die kan toch wat meer flessen dragen dan ik zelf kan ;)

Praktisch
De Champagnestreek is prima in een dag aan te rijden, maar ook de treinverbinding vanuit Nederland is goed te doen. Met NS Hispeed ben je vanuit Amsterdam binnen 3 uur in Parijs en vanaf Parijs neem je in een keer de trein door naar Reims, een stad in de Champagnestreek.

Ben jij wel eens in de Champagnestreek geweest?

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Nicole
  December 6, 2013 at 11:13

  Wow, ziet er weer goed uit zeg. Misschien leuk voor in de paasvakantie.

 • Reply
  Mandy
  December 6, 2013 at 11:50

  Wat een prachtige fotos! Champagnestreek bezoeken staat nog op mijn wishlist en nu zelfs iets hoger.

 • Reply
  josie
  December 6, 2013 at 16:09

  Mooie foto’s!

 • Reply
  Johanna
  December 7, 2013 at 13:28

  Nu wil ik zeker naar de Champagne streek! Die laatste kamer ziet er echt cozy uit

 • Reply
  Jolien
  December 7, 2013 at 13:38

  Ik wil daar slapen!! Wat prachtig Lin. Ik zie mezelf daar in de zomer ook wel zitten met een glas champagne. En wat een prachtige natuurfoto’s idd!

 • Reply
  Mandy
  December 7, 2013 at 14:22

  Ziet er goooeeeeeeed uit! Klinkt als een heerlijke plek om even helemaal op te laden.

 • Reply
  Nancy
  December 8, 2013 at 19:22

  De cottage ziet er echt geweldig uit. De streek ken ik wel, maar dat komt ook omdat mijn ouders echte Francofielen waren. Ik heb veel streken in Frankrijk dus al gezien maar het leuke is dat mijn vriend het ook leuk vindt om naar Frankrijk te gaan en we dus meer gebieden zien en ontdekken. Maar dan met zijn tweetjes – etend en drinkend haha!

 • Reply
  Marcella
  December 8, 2013 at 22:06

  Ik ben er nooit geweest, maar door verhalen van jou en Natasja ben ik nu wel heel nieuwsgierig geworden!

Leave a Reply

%d bloggers like this: