Travel

Cham Island – diving

Cham Islands

De mooiste reisherrinering die ik heb, is de dag dat ik mijn padi haalde op het great barrier reef in Australie. Nadat ik 15 meter onder water mijn divemask kon verwisselen, lucht van mijn buddy inademde  en een noodsitautie uitbeelde waarbij je snel naar bovengaat terwijl je alle lucht uit je longen perst (zodat je long niet klapt) was ik een certified diver.

Cham Island

Cham Island 407

Cham Island 415

Cham Island boat

Van te voren was ik gewaarschuwd dat het duiken in Vietnam best eens zou kunnen tegenvallen na het Great Barrier Reef. Ik had me er dus ook niet teveel van voorgesteld en dus viel het juist heel erg mee. Ik was van te voren een klein beetje zenuwachtig, zou ik het nog wel kunnen? Maar duiken is net als fietsen, je verleert het niet.

Zodra ik tien meter onder water was en mijn oren zich klaarde voelde ik me zo ontspannen. Ik vind niets zo fijn als duiken. Het is zo’n bijzondere ervaring; alleen maar prachtig koraal, gekleurde vissen en omdat je constant op je ademhaling moet focussen maakt het me nog kalmer dan mediteren.

Echt als je ooit de kans krijgt ga duiken.

Naast clownfish, triggerfish, zeesterren in alle kleuren en koraal zagen we ook een butterflyfish. Zo ontzettend mooi. De eerste duik bleef ik 55 minuten onder water en de tweede duik zelfs 63 minuten. Een nieuw record.

Na het duiken was het tijd om te relaxen op Cham Island, een bounty eiland voor de kust van Hoi An. Nouja, de foto’s spreken voor zich denk ik.

Ik ben in ieder geval helemaal bijgekomen en kan niet wachten tot we eind van de maand in Maleisie zijn om hier een heel weekend te duiken.

Hebben jullie wel eens gedoken?

Liefs!

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Debby
  August 11, 2013 at 10:50

  Oh men, wat prachtig. Ik ga zeker mijn PADI halen als ik straks naar Centraal Amerika ga!

 • Reply
  Bianca
  August 11, 2013 at 12:28

  Heerlijke foto’s!

  Ik ben begonnen aan mijn eerste ster in Nederland en heb een paar buitenduiken gemaakt. Het ademhalen gaat bij mij nog net helemaal lekker waardoor ik het ook een beetje eng vind (diep onderwater). Maar ook al vind ik het eng ik wil sowieso weer gaan duiken!

 • Reply
  Limoentje
  August 11, 2013 at 15:22

  Wat ziet het er mooi uit!

  Toen ik in 2008 op Malta was heb ik een duik gemaakt, dat was bijzonder. Het probleem bij mij is alleen dat ik een bril (met sterke glazen) draag en tijdens het duiken weinig zie.

  En Maleisie! Dat is zo’n mooi land. Ben er twee keer geweest, maar er is nog zoveel onontdekt daar.

 • Reply
  the Self Help Hipster
  August 11, 2013 at 16:10

  Not to undermine the whole diving-thing and all but HELLO YOU’RE STUNNING

 • Reply
  Lisa
  August 11, 2013 at 17:09

  Ik ben jaloers! Duiken lijkt me zooo fijn (van snorkelen ben ik al helemaal wild, dus kun je nagaan) maar ik heb het nog nooit gedaan. Zeker iets wat ik ooit ga doen. Veel plezier nog :)

 • Reply
  Mille pagine
  August 11, 2013 at 20:15

  Ooh, kun je niet zo’n onderwatercameraatje fixen, zodat we ook mee kunnen kijken naar al die mooie visjes?
  Geniet!

 • Reply
  josie
  August 12, 2013 at 02:48

  Oh zo mooi Linds, ik ben zo benieuwd naar al je foto’s en verhalen als je thuis komt!!

 • Reply
  Mirjam
  August 12, 2013 at 10:21

  Jaaaa! Duiken is fantastisch! Nu ik net jou verhaal gelezen heb, sta ik te springen om weer te gaan!
  In september gedoken op Sipadan (Maleisisch Borneo) Echt een aanrader! Zo mooi!
  Enjoy your trip! :)

 • Reply
  Marieke
  August 12, 2013 at 12:33

  Zo cool! Ik heb nog nooit gedoken, alleen gesnorkeld en dat vond ik ook al geweldig. Hoop het ooit te kunnen doen ergens in zo’n prachtig gebied als waar jij nu bent en heengaat!

 • Reply
  Kirsten
  August 12, 2013 at 16:09

  Wauw mooie foto’s!! Ik heb nog nooit gedoken. Mijn opa heeft onwijs veel en onwijs diep gedoken, waardoor ik veel duik foto’s heb gezien. Mijn opa dook met een paar vrienden die altijd een camera voor onder water mee hadden, vandaar de vele foto’s. Het lijkt me dan ook heel gaaf. Volgens mij zegt mijn opa altijd dat duiken in Egypte ook heel mooi is.

  Veel plezier nog!!

  Liefs,
  Kirsten / http://www.lifeofkirsten.blogspot.nl

 • Reply
  Mieke
  August 12, 2013 at 21:05

  Prachtige foto’s!
  Duiken lijkt me zo gaaf. Zelf heb ik alleen een keer gesnorkeld, dat vond ik ook super. Duiken lijkt me nog gaver. ;)

 • Reply
  Marcella
  August 12, 2013 at 21:15

  Klinkt onwijs goed! Ik heb wel gesnorkeld in Thailand en dat vond ik al onwijs gaaf. Wie weet ga nog es duiken, heb al wel een proefles gevolgd.

 • Reply
  Laura
  August 13, 2013 at 12:57

  Geweldig! Ik heb achteraf best spijt dat ik in Afrika mijn PADI niet heb proberen te halen. Maar dat was elke keer les in het weekend en ik wilde elk weekend weg en rondreizen. Lijkt me heel gaaf!

 • Reply
  Raine
  August 17, 2013 at 13:02

  Ik wil ook gaan duiken! Ga ik zeker ook een stuk aan wijden op mijn blog!

 • Reply
  Milou
  June 16, 2014 at 08:57

  Vraagje! Ben je vanuit Hoi An een dagje naar Cham Islands gegaan om daar te duiken, of heb je er ook een nachtje overnacht? Of wat zou je aanraden?

  • Reply
   Lin
   June 16, 2014 at 09:09

   Hi Milou, ik ben er een dag geweest en heb er niet overnacht. Achteraf gezien had ik dat wel willen doen want het was een heerlijk eilandje (voor een nachtje). Ik weet niet hoe de accommodatie er uitziet, maar het eten was goed geregeld.

Leave a Reply

%d bloggers like this: