Food Foodlou

Caramel Zeezout Popcorn

IMG_0475Goede voornemens, je begint je dag er vast vaak mee: vandaag ga ik die collega eindelijk terugbellen, maak ik dat ene project echt af, ga ik in mijn pauze buiten wandelen, na werk lekker naar de sportschool en daarna boodschappen doen voor een gezond diner. En dan kom je na werk thuis: heb je niks van je to do lijstje doorgestreept en allesbehalve zin om nog maar iets te ondernemen. Herkenbaar?

Mensen die mij kennen weet ik dat ik graag mijn agenda volplan, inclusief sport- en chillavonden. Maar in de praktijk werkt het toch vaak anders. Wanneer je denkt niks te gaan doen eindig je in de late uurtjes in een kroeg met het zoveelste drankje in je hand, en wanneer je lekker wil gaan trainen blijkt dat je je sportmotivatie op werk hebt laten liggen. Balen, of toch niet? Stukje bij beetje probeer ik mijn agenda wat meer los te laten en te doen waar ik op dat moment zin in heb. En ja, eigenlijk is dat elke keer veel leuker dan dat het van tevoren vaststaat.

Zo plofte ik gister doodmoe op de bank na werk, maar ik moest van mijzelf gaan sporten. En ik zou mij vast wel lekker voelen na trainen, maar was het slim om een doodmoe lijf naar de sportschool te slepen? Nee. Dus omdenken, er een lekker chillavondje thuis van maken en mezelf verwennen met een simpele maar oh zo lekkere snack, perfect voor bij een filmpje op de bank: caramel zeezout popcorn. Lange inleiding, maar hoe je dag ook loopt, waar je ook zin in hebt, dit is zo makkelijk en lekker dat ik zeg: proberen!

Ingrediënten (voor 2-3 personen):IMG_0476

  • 1 zak magnetronpopcorn (zout)
  • 50 gram pure caramel zeezout chocola

Bereiding:

  1. Verwarm de popcorn in de magnetron
  2. Smelt daarna de chocolade in een bakje in de magnetron (of au bain marie)
  3. Doe de popcorn in een schaal en strooi daarna met een lepel de gesmolten chocola eroverheen
  4. Laat even staan zodat de chocola stolt, of zet een film aan en val lekker meteen aan

Tip: Zin in meer variatie? Je kunt ook variëren met andere kleuren en smaken chocola!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: