Food Foodlou

Broccoli & basilicumsoep

img_8397

De herfst is begonnen: het wordt al later licht en vroeger donker en je loopt minder snel zonder  jas de deur uit. Jammer, maar het heeft ook altijd wel wat gezelligs. Sneller binnen een kaarsje aan, een film kijken, onbeperkt thee drinken en – ook al vind je het eigenlijk te vroeg – pepernoten eten. Maar in de herfst is het ook weer tijd voor warmere maaltijden die je lekker verzadigd houden met kouder weer op komst. Voor stampotten is het nog wat te vroeg, maar soep is een ideaal najaarsgerecht.

En soep uit blik is makkelijk, maar zelf maken kost bijna net zoveel tijd en is vaak véél lekkerder. Koop groenten die je lekker vindt, gooi ze in een pan met kokend water met een bouillonblokje en binnen 20 minuten eet je je eigen soepje. Broccoli blijft mijn favoriet omdat je daar echt zo gemakkelijk een heerlijke soep van maakt. Zonder extra’s al lekker, maar dit keer met een berg basilicumblaadjes erbij zorgde weer voor een nieuwe smaakbeleving. Snel maken dus!

Ingrediënten (voor 1 middelgrote pan):img_8398

  • 1 liter water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 grote broccoli
  • 1 knoflookteentje
  • 2 volle handen verse basilicumblaadjes
  • snufje zout

Bereiding:

  1. Snijd de broccoli in kleine stukjes, pel de knoflook en
    doe samen met het bouillonblokje in een pan met water
  2. Laat koken totdat je heel gemakkelijk met een vork door de broccoli prikt
  3. Gebruik een staafmixer of blender om alles tot een egale soep te mixen en voeg nog een snufje zout toe
  4. Voeg dan de basilicum toe en mix nog een keer tot ze zijn fijngemalen (proef of je er eventueel nog meer bij wil doen)
  5. Serveer met nog een paar basilicumblaadjes en je kunt aan tafel!

Maak jij wel eens zelf soep? Ik vind het leuk om jouw favoriet te weten!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: