Food Foodlou

Bloemkool & Mosterdsoep

schermafbeelding-2016-11-17-om-08-26-30

Soep kan altijd! Standaard heb ik een zak soep in mijn voorraadkast staan, ideaal als je weinig tijd hebt om te koken en toch een volle maag wil hebben. Maar als ik net wat langer de tijd heb geniet ik er ook ontzettend van om zelf soepen te maken. Eigenlijk ook helemaal niet moeilijk en toch wel een stuk lekkerder dan soep uit zak, blik of pak.

Deze bloemkool & mosterdsoep met serranoham en cashewnoten zit boordevol vezels, vult ontzettend goed en is gelukkig ook heel lekker!

Ingrediënten (voor ca. 1,5 liter soep):12339301_508256312668639_2450075473899968633_o

  • 1 liter water
  • grote bloemkool (1200 gram)
  • 1,5 groentebouillonblokje
  • 100 gram fijngesneden rode ui
  • 1 tl olijfolie
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 75 gram grove Zaanse mosterd
  • 30 gram volkoren speltmeel (ander meel kan ook)
  • Voor erbij: handje ongezouten cashewnoten & serranoham

Bereiding:

  1. Breng 1,5 liter water aan de kook en snijd de bloemkool in kleine roosjes
  2. Doe dit samen met de knoflook en bouillonblokjes in de pan en laat op zacht vuur koken totdat de bloemkool uit elkaar valt
  3. Bak dan de rode ui-snippers in olijfolie totdat ze glazig worden
  4. Voeg daarna de ui, het meel en de mosterd toe aan te pan
  5. Gebruik een staafmixer om alles fijn te mixen
  6. Voeg naar smaak eventueel nog meer mosterd of wat peper toe
  7. Serveer met ongezouten cashewnoten en serranoham; gegarandeerd genieten!

Wat is jouw favoriete soep om zelf te maken?

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: