Diary

The BIG 3-0 – looking back & forward

the-dutch-8

Jongens, ik ben afgelopen weekend 30 geworden. Dertig. En als ik daar geen blogje aan mag wijden, waar dan nog wel aan? Dit vind ik ook de leukste blogjes om te schrijven, een terugblik, een vooruitblik, voor jullie, maar stiekem vooral voor mezelf.

Dus ja een blogje van een newly dertiger. Dit leerde ik. Dit neem ik mee. Dit raad ik je aan. Doe er mee wat je wil ;) En neem soms iets met een korreltje zout. Heb ik ook geleerd.

This is not a bucketlist*
Ooit had ik een behoorlijke bucketlist; met items als skydiven, duiken in Australië en een leren surfen op Bali. Check, check. Zonder meer leuke ervaringen maar in retrospectief hadden deze dingen er op moeten staan.

 1. Op reis met mijn moeder
  Iets wat ik altijd, ooit, wilde doen maar de timing klopte nooit. De timing was dit jaar misschien de slechtste ooit, maar oh ik ben zo blij dat we samen naar Vietnam en Cambodja zijn gegaan. Dat we samen drie dagen door Sapa hebben rondgetrokken en de zonsopkomst boven Ankor Wat hebben gezien.

  Schermafbeelding 2017-10-31 om 08.45.57

 2. Een huis kopen
  Afgelopen week werd ik niet alleen dertig, ook kreeg ik de sleutels van ons nieuwe huis in mijn handen. Waar we steeds vaker vrienden iets verder de stad uit zien gaan voor een mooi groot huis met tuin, gaan we juist meer het centrum in. Dat droomappartement op grote hoogte waar we vroeger al van droomden, is er nu echt.

  Schermafbeelding 2017-10-31 om 08.45.01

 3. Flink op je bek gaan
  In dit mooie jaar ging ik ook even heel goed op mijn bek. Liep tegen grenzen aan waarvan ik ze niet dacht te hebben. Het was verdomde kut maar achteraf ook goed voor me.
 4. Een proposal in Paris
  Alles al over gezegd en geschreven, maar wat was dit te gek.
 5. 2 kilometer rennen. Met 20 wijnstops
  Soms moet je juist die gekke dingen op een bucket list blijven zetten. Het verkleed rennen van de Marathon du Medoc met meer dan 20 wijnstops is daar zo’n ervaring van. Houd je van rennen en wijn? Ga het doen. Het kan niemand schelen hoe langzaam je bent of of je de race überhaupt uitloopt.

Things I learned before my thirties (just in time)

Pay attention to how people make you feel
Hoe voel je je nadat je een uur, een middag of een avond met iemand hebt doorgebracht? Moe en futloos? Of juist vol energie en ideeën? Bewust aandacht schenken aan hoe je energie is nadat je mensen hebt gesproken zegt veel over wie jouw tijd waard is.

Pay attention when you feel in flow
Ken je dat gevoel van flow? Dat gevoel waarin je veel voor elkaar krijgt, je licht aanvoelt en je je bijna niet kan voorstellen ooit nog te piekeren? Ben je bewust van welke activiteiten je op dat moment onderneemt, waar komt die flow vandaan?

Keep trying new stuff

Know what you are worth
Onderschat je zelf alsjeblieft niet.

Sleep enough
Ik functioneer het beste op minimaal 8 uur slapen. Knap kind die mij daar doordeweeks van kan weerhouden.

Schermafbeelding 2017-10-31 om 08.43.42Paris is alwaya a good idea

It takes little to be kind and take an interest
Soms kan een aardig woord of even doorvragen naar iemands zijn zo’n positieve impact hebben, kleine moeite, groot gebaar.

Family time is important

Schermafbeelding 2017-10-31 om 08.45.11Get a self care routine that works for you
Inmiddels weet ik precies wat ik nodig heb om sommige intense maanden goed door te kopen. Het zijn no brainers maar blijven sporten, prioriteren en een weekenddag waarop helemaal niets moet in het vooruitzicht, doen wonderen.

Dertig. Ik heb er wel zin in. Ons nieuwe balkon staat al vol met champagne, ik heb een nieuwe yogamat . Dertig, het komt wel goed.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Tessa
  November 1, 2017 at 20:22

  Gefeliciteerd Lin! Ik wens je een mooi jaar toe. Hopelijk heb je ook als dertiger tijd om at an toe te bloggen

 • Reply
  Saskia
  November 3, 2017 at 23:55

  Hoe zit het nou met selfhelphipster Lianne, al zeer lange tijd niet meer vernomen, ook niet op elkanders social media :(

 • Reply
  Lisa
  November 7, 2017 at 17:45

  Lekker laat maar GEFELICITEERD! Ik had dit eventjes gemist en zag het toevallig omdat ik keek of je iets had gepost. Wanneer komt de hometour?

Leave a Reply

%d bloggers like this: