Diary

Best of 2017

IMG_1365Geen blog zonder een jaaroverzicht; dit jaar geen chronologisch overzicht met hoogte- dan wel midden- dan wel dieptepunten, maar een lekker los uit de pols random best of, geïnspireerd op het altijd fijne overzicht van Iris.

Terugblikken op 2017 is bitterzoet; het eerste gedeelte van het jaar ging het eigenlijk niet zo goed met mij. Ik zie het als ik terugkijk ook op foto’s, mijn ogen staan doffer en ik had heel veel minder energie. In april dacht ik dat het weer helemaal goed ging, maar goed kunnen functioneren is natuurlijk niet per se hetzelfde als je helemaal goed voelen. Gelukkig merk ik nog steeds dat het iedere maand beter gaat. De laatste maanden merk ik zelfs dat ik bakken met energie heb, fijn, zeker voor november en december.

Het was ook een jaar vol hele bijzondere dingen; een verre reis naar Azië samen met mijn moeder, verhuizen naar ons huis op de Kop van zuid en een speurtocht van Utrecht naar Parijs die eindige in een aanzoek. En op de valreep van 2017 kwam Pierre er ook nog eens bij.

Oké terug naar mijn originele plan; een random best of 2017.

Schermafbeelding 2017-12-31 om 10.26.23Best experience of 2017
Hoewel de zonsopgang boven Ankor Watt echt magisch was, gaat er niets boven het aanzoek in Parijs. Iedere dag kijk ik nog steeds meerdere momenten naar mijn ring, en denk ik aan die dag.

Schermafbeelding 2017-12-31 om 10.26.12

Beste aankoop van 2017
We hebben er geld voor neergelegd (€150,- euro, bijdrage aan de stichting) dus technisch gezien kun je Pierre een aankoop noemen. Deze straatkat in huis nemen is wel een van mijn betere beslissingen van 2017.

Schermafbeelding 2017-12-31 om 10.28.15

Beste blog ervaring van 2017
Met PUMA naar Londen ter ere van een campagne was wel een bloghoogtepuntje.

Beste trip van 2017
In 2017 kon ik eindelijk een verre reis met mijn moeder van onze bucketlist afstrepen. Al jaren riep ik dat ik ooit met mijn moeder een mooie reis wilde maken, al jaren kwam het niet uit. In 2017 kwam het eigenlijk al helemaal niet uit, maar als je met alles wacht tot de timing perfect is, blijf je denk ik vaak thuis in je stoel zitten. Vooral de driedaagse trektocht door Sapa en Camdodja hebben indruk gemaakt.

DSC02249DSC02284DSC02460DSC02469

Beste run van 2017
Dit kan geen andere run dan de marathon du Medoc zijn; ik kan bijna niet geloven dat een andere run deze ooit nog gaat evenaren. 42,2 kilometer rennen met meer dan 20 wijnstops in de beste wijnregio van de wereld? Sign me up again please!

IMG_5855

Beste restaurant van 2017
Ook in 2017 gaf ik iets teveel geld uit aan uit eten gaan, maar ik geef zoveel liever geld uit aan ervaringen met vrienden en geliefdes dan aan nieuwe kleding of spullen. In Rotterdam kreeg ik er twee favorieten bij: Noo.me voor een heerlijke snelle bowl laksa en HMB, voor als je echt iets moois te vieren hebt.

Mooiste boek van 2017
Dagboek van een boekverkoper
is een intens lief boek. Er gebeurd niets, er gebeurd van alles, fragmenten uit een gewoon leven die er bij mij in ieder geval voor zorgen dat ik vooral meer en meer wil lezen. En op vakantie wil naar Schotland.

Favoriete Netflix serie van 2017
Series kijk ik meestal niet ‘af’. Ergens voor het vierde seizoen van de meeste series verlies ik meestal mijn interesse en zoek ik een nieuwe serie. Enter The Good Wife. Serie bingen kreeg een hele andere betekenis en in een paar maanden tijd joeg ik er 7 seizoenen van zo’n 26 afleveringen per seizoen doorheen. Verslaafd dekt de lading net. Ik ben vreselijk jaloers als je deze serie nog kunt kijken.

Meest trots op in 2017
Eind december van dit jaar kreeg ik te horen dat ik aandeelhouder mag worden bij het bedrijf waar ik nu werk. Een mega grote eer en iets waar ik knetterhard voor gewerkt heb. 

Beste les van 2017
Koester wat je hebt. Je gezond en gelukkig voelen is geen vanzelfsprekendheid. Mensen in je leven, die tijd voor je maken, in hun ongetwijfeld eveneens drukke levens, geen vanzelfsprekendheid. Het leven is nu, mensen zijn er nu, daar mag ik meer bij stilstaan en meer tijd voor maken.

Ik kijk onwijs uit naar 2018, het jaar waarin de liefde groots gevierd mag worden, waar ik geen mega doelen stel, maar gewoon, nog wat meer in het hier en nu ben, met vrienden en geliefden en waar ik een prachtige reis met G ga maken. En dat dat genoeg is <3

Ik wens iedereen die na al die jaren, ondanks dat ik stukken minder blog, nog steeds meelees, een heel mooi 2018!

Liefs

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Malou | Blonde Blossom
    January 3, 2018 at 16:59

    Wat heb je een mooi jaar gehad! Leuke tripjes, een nieuwe kat en natuurlijk als klap op de vuurpijl dat aanzoek. Echt geweldig, gefeliciteerd! Ik hoop dat 2018 je net zoveel moois gaat brengen! Malou x

Leave a Reply

%d bloggers like this: