Beroofd op Bali

By November 16, 2015 Travel 13 Comments

Schermafbeelding 2015-11-15 om 18.26.48

Yes, het was hier de afgelopen weken wat stiller dan normaal, omdat ik op het prachtige Bali verbleef. Zonder laptop *shocking*.

Een blogpost met heel erg veel tips (ik heb werkelijk drie pareltjes van accommodaties gevonden) is in the making. In plaats van veel verschillende posts komen er, denk ik, max 2 online, lekker handig alles bij elkaar dus. Maar voordat ik die online gooi heb ik nog deze post op de planning staan met 1 gouden tip… Hoe niet beroofd te worden op Bali; want trust me, dat maakt je vakantie een stuk minder leuk.

Die tip is heel erg simpel en ik voel me dan ook ontzettend stom dat mij dit overkomen is. Doe je tasje tijdens het scooter rijden in de buddy en draag hem niet om je schouders.

That’s it; ergens in mijn achterhoofd wist ik dit natuurlijk wel, maar in een onbewaakt moment stapte ik toch met een tasje om achterop een scooter. Het was al donker, maar nog steeds erg druk op straat en ik denk dat we een kilometer of 40/50 per uur reden. Een motor met twee mannen kwam opeens naast ons rijden; ik voelde een hele harde ruk aan mijn nek gevolgd door nog drie rukken. Inmiddels had mijn vriend veel moeite met de scooter recht houden.

Het gebeurde in een paar luttele secondes en hoewel we de achtervolging nog zijn ingezet (achteraf ook niet heel slim, je weet nooit of mensen wapens hebben) win je het met een scooter uiteraard niet van een motor.

Weg paspoorten*, creditcard en een hoop cash. Weg Celine tasje (au). Gedesoriënteerd rijden we naar ons appartement. Met snijwonden in mijn nek en heel veel schrik komen we ‘thuis’. Gelukkig hebben we direct de CC geblokkeerd want nog geen half uur later is er geprobeerd geld mee op te nemen en bestellingen mee te plaatsen.

“Of ik Bali nog wel zou aanraden als reisbestemming?” Ja, natuurlijk. Dit kan overal ter wereld gebeuren en is me in Rotterdam ook een keer bijna overkomen. Het was super vervelend en ik ben er wel een paar dagen naar van geweest. Aan de andere kant kon ik ook goed relativeren – het zijn maar spullen en die zijn vervangbaar. Het was vervelend, vooral omdat we langer dan gepland op 1 locatie moesten blijven (bezoekjes aan de ambassade voor nieuwe paspoorten, op een vast adres verblijven voor een nieuwe creditcard), maar we hadden ook heel naar kunnen vallen. Een vrouw die we ontmoette vertelde over haar vriendin die dat jaar het zelf meemaakte en wel was gevallen. Zij heeft weken in coma gelegen omdat ze verkeerd terecht kwam – en dat alles voor een stomme tasjesroof.

Het is bijna geen blogje waard, maar ik wilde dit toch delen, omdat het zo makkelijk voorkomen had kunnen worden. Dus ga vooral naar Bali, het land heeft zoveel moois te bieden. Stop gewoon je tas in je buddy seat.

Zo, dat is eruit. Dan kan ik nu alle tips en mooie plekjes gaan verzamelen voor wat gezelligere blogposts.

Xoxo

13 Comments

 • Annemieke says:

  Zo’n moment waarop je beseft wat er echt toe doet: being safe & ok, al blijft het gewoon een vreselijke ervaring. Benieuwd naar de rest van Bali posts, je Instagram was al een fijn voorproefje.

 • Sylvia says:

  Bah, wat enorm balen en schrikken. Ook zo ontzettend laf.

 • Desi says:

  Pfff balen van je spullen, maar heel fijn dat jullie verder ongedeerd zijn gebleven. Ik ga in 2017 naar Bali dus ik kijk heel erg uit naat je tips!

 • Kim says:

  Wat ontzettend naar zeg. Ik snap gewoon echt niet dat mensen het doen. Het is wat je zegt; het zijn maar spullen en het had overal kunnen gebeuren. Belangrijkste is dat jullie beide er met de schrik vanaf zijn gekomen!

 • Ianthe says:

  Ah wat verschrikkelijk naar! Ik ben in augustus in Bali geweest en ik heb me er echt geen seconde onveilig gevoeld. En dat is niet iets wat ik over mijn eigen stad hier kan zeggen.. Bali is inderdaad prachtig, ik ga zeker nog eens terug!

 • Robine says:

  Jeej heftig om mee te maken zeg! Knap dat je het zo kan relativeren en ik ga je tip zeker gebruiken! Ik ga aanstaande december naar Vietnam!

  Groetjes Robine

 • Oooh nee, wat ontzettend kut! Hopelijk heb je nog wel kunnen genieten van jullie vakantie!

 • Debby says:

  Bah, zo naar is dat he :( mij is ook eens een hele nare beroving overkomen waarbij een tasje van me af gerukt werd en ik een pistool tegen mijn hoofd gedrukt kreeg. Bah. En het gaat zo snel dat je niet eens beseft wat er nou eigenlijk gebeurt. Die spullen is nog wel het minste… het geeft inderdaad een hoop rotwerk, een nare herinnering aan je vakantie en ik kreeg een lichtelijk trauma van dichtbij passerende motors met een bijrijder.

 • Nuria says:

  Bah, wat een nare ervaring. Gelukkig zijn het maar spullen en zijn jullie zelf nog helemaal heel!

 • Sabine says:

  Dat is echt balen! Hier in Bogotá wordt ook veel gestolen en beroofd, dus ik geef altijd veiligheidstips. Het kan altijd gebeuren maar je kunt een hoop doen om het te voorkomen. Veel mensen denken er te gemakkelijk over merk ik steeds, dus goed dat je dit deelt!

 • Oooh zoo zuur! Vooral omdat je je hele vakantie om moet gooien. Sterkte met de afwikkeling en hopelijk heb je nog wel echt van je welverdiende vakantie kunnen genieten!

 • Marcella says:

  Wij zijn in Amerika beroofd, autoruit ingeslagen. Wat een ellende en gedoe levert dat op. En vervolgens keerde de verzekering ook niet uit. Maar goed, we hielden er heen letsel aan over, dus het kan altijd erger. En dit was allemaal vervangbaar gelukkig!

 • Yvonne says:

  Wat heerlijk lijkt me dat: laptoploos op vakantie. Ik moet dat ook eens overwegen. Meestal gaat hij mee als back-up voor de foto’s, maar wordt hij stevig misbruikt om toch weer wifi te gebruiken. Wat enorm balen trouwens deze ervaring, kan me voorstellen dat dit een enorme domper is en je vakantiegevoel even helemaal zoek is. Ook zoveel gedoe en geregel heb je er dan van en je plannen helemaal in de war. Bah. Hopelijk toch later weer met een blijer gevoel verder kunnen gaan.

Leave a Reply