Running

Berlin marathon – GAME PLAN

Yes voor 2018 is het me gelukt om een startbewijs voor de Berlin Marathon te bemachtigen. Mijn zesde marathon, dus je zou misschien denken dat daar geen zenuwen meer bij komen kijken. Wrong. Want hoewel ik niet verwacht mega veel tijd te hebben om te trainen, brengt dat parcours van Berlijn toch bepaalde verwachtingen met zich mee. Tijdens de Berlijnse marathon worden er namelijk wereldrecords gelopen en PR’s verpletterd. Mijn beste tijd van 3,58 is alweer even geleden en toch gaat het kriebelen, als ik een snellere tijd wil neerzetten, is dan Berlijn niet het juiste moment?

Tijd voor een Game plan!

New shoes
Het eerste wat ik echt niet meer mag uitstellen is het kopen van een paar nieuwe schoenen. Op mijn laatste marathonschoenen heb ik de marathon van Rotterdam, Parijs en Medoc gelopen. Niet gek dat ik de laatste tijd last heb van ‘pijntjes’ wanneer ik een rondje op deze schoenen heb gelopen, ze zijn echt versleten. Ik heb mijn oog laten vallen op een paar Asics Gel-Nimbus; hopelijk zorgen deze schoenen voor wat hernieuwede hardloopmotivatie en goeie prestaties.

Intervaltraining
Mijn beste marathon tijd liep ik toen ik fanatiek intervalde. Iedere zaterdagochtend was ik in het bos te vinden om met een serieuze trainer te oefenen op snelheid en goed de tijd te nemen voor loopscholing. Dit kan ik niet alleen en in maart sluit ik dus weer een proefrondje aan bij een intervallesje. Als dit bevalt dan vind je me op zaterdagochtend weer vaker sprintjes trekkend.

Langzame lange duurlopen
Yes, hier ontkom je niet aan tijdens een marathon en hier heb ik ook echt weer heel veel zin in: duurvermogen uitbouwen, zeker nu de dagen weer langer worden het weer hopelijk snel ook zachter.

Verder met krachttraining
Wist je dat niets zo belangrijk is als een sterke core tijdens het hardlopen? Ik ga daarom ook zeker door met mijn krachttraining; het is super leuk om te merken dat ik steeds sterker word en ik geloof dat dit de kans op blessures aanzienlijk zal verminderen op weg naar Berlijn.

Yin yoga
Ik ben heel lui met warming ups en cooling downs; wanneer je niet heel blessuregevoelig bent heb je de luxe om hier slecht mee om te gaan. Maar goed rekken en strekken blijft belangrijk dus ik probeer dit een beetje te compenseren door 1x per week naar Yin yoga te gaan. Een betere stretch dan tijdens de Hot Yin les bij Ester van Hot Yoga Place is er niet.  

Mega fit aan de start
In juni ga ik trouwen en natuurlijk wil ik in juni super fit zijn; ik sport dus met een schema en let (oké sinds gisteren) extra goed op hoe gezond ik eet. Tot nu toe gaat het goed ;) Een bruiloft en een marathon zijn natuurlijk extra goede motivatie om fit(ter) te worden.

En mijn blog als stok achter de deur
If all else fails, blog! Mag ik jullie alsjeblieft weer inzetten als stok achter de deur? Dan zal ik iedere 1 a 2 weken een update geven over hoe het gaat met mijn road to Berlin. En om het leuk te maken zal ik op basis van mijn fitheid een inschatting geven van mijn verwachte eindtijd. Op dit moment gok ik op een schamele 4 uur 30, dat moet beter kunnen.

Wie zie ik aan de start bij Berlijn?

Liefs!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Marieke
  February 21, 2018 at 17:32

  Nou, ik doe het je niet na! Ondanks dat ik zelf ook weer lekker in het hardloopritme zit, houd ik het toch bij zo’n 5-6 km per keer. Ik vind het interessant om mee te lezen :)

 • Reply
  Nicole
  February 22, 2018 at 11:39

  Wat goed dat je weer een marathon gaat lopen!

 • Reply
  Des
  February 24, 2018 at 10:07

  Ja ja! Ga jij helemaal kunnen dit lin. En ook bruiloft updates plz?

  • Reply
   Lin
   February 28, 2018 at 09:44

   Als jij het vraagt dan komt die er aan.

 • Reply
  FastMuscle
  March 6, 2018 at 19:57

  Hey Erik En dat is idd zo en gelukkig zijn er inderdaad genoeg mensen die willen helpen. Het gaat gelukkig weer de goede kant op en hopelijk loop ik zondag weer gewoon even lekker” tijdens mijn thuiswedstrijd. Thnx! En hopelijk tot snel topper Groetjes

 • Reply
  Mille Pagine
  March 23, 2018 at 15:20

  Train nu voor mijn eigen marathon op asics gel nimbus… gaat fantastisch! :-)

Leave a Reply

%d bloggers like this: