Food Foodlou

Bananenbrood Met Kokos & Sesam

IMG_2088Het was weer veel te lang geleden dat ik een bananenbrood bakte – iets wat toch wel mijn favoriete baksel blijft. ‘s Ochtends met een kop koffie, overdag als tussendoortje op werk, ‘s avonds met een kop thee, en soms gewoon een paar plakjes omdat het kan. 

De basis van mij bananenbrood is altijd banaan en ei, maar daarnaast kun je eindeloos variëren. De ene keer gebruik ik kwark als derde grote bestandsdeel, een andere keer kies ik voor tarwe- of notenmeel. De structuur is altijd weer ietsje anders en dat maakt dat het nooit verveeld. Daarnaast kun je natuurlijk ook van alles in je bananenbrood doen: chocola, noten, rozijnen, vijgen, dadels, ander fruit en ga zo maar door.

Maar niet teveel poespas kan ook heel lekker zijn. Neem banaan, ei, tarmemeel en kokosrap, maak af met leuke gemixte sesamzaadjes en binnen een uurtje staat dit heerlijke bananenbrood met kokos & sesam voor je neus!

IMG_2089Ingrediënten:

  • 4 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • 80 gram tarwemeel
  • 20 gram kokosrasp
  • 5 el gemixte sesamzaadjes
  • 1 el honing
  • 4 tl olijfolie (kokosolie kan ook)
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl koek & speculaaskruiden
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Scheid het eiwit van de eierdooiers en houd het eiwit apart
  3. Doe daarna alle natte en droge ingrediënten in twee aparte kommen (bewaar 1 banaan voor het laatst)
  4. Mix alles goed en doe daarna droog en nat bij elkaar
  5. Klop als laatste het eiwit op en schep dit door de rest van het beslag (met kloppen sla je het eiwit kapot)
  6. Doe bakpapier in een cakeblik en giet het beslag in de vorm
  7. Strooi daarna de sesamzaadjes over het beslag
  8. Snijd de laatste banaan in de lengte doormidden en leg deze bovenop de sesamzaadjes
  9. Bak het brood 45 minuten af en smullen maar!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Danielle | Travelrumors.com
    March 6, 2018 at 23:05

    Klinkt heerlijk! Ik maak hem eigenlijk altijd met rozijnen en walnoten, maar ga deze ook eens proberen!

Leave a Reply

%d bloggers like this: