Food Foodlou

Aubergine Pizza met Zalm

IMG_6131Soms heb je van die weken dat alles anders loopt dan dat je van tevoren in je hoofd had. Vorige week had ik er zo eentje. Ondanks dat het niet mijn grootste voorkeur heeft om te werken met het kwik rond de 30 graden, had ik een fijn begin van de week met ‘s avonds een lekkere BBQ die mij het idee gaf dat ik nog een dagje weekend had. Daarnaast had ik wat leuke uitjes in het vooruitzicht, mijn maaltijden goed voorbereid en mijn sportmomenten ingepland, so all good. Maar midden in de week ging het roer om…

Woensdagavond had ik een vaartocht door de grachten van Amsterdam, perfect met het zonnige weer, goed gezelschap, heerlijke hapjes en een bar aan boord, op en top genieten dus. En dat deden we, want na de afgesproken tijd van 2 uur varen, plakte we er nog wat tijd achteraan en raakte ik ondertussen langzaam de tel van mijn drankjes kwijt.

Lang verhaal kort: tot in de vroege uurtjes bleef het gezellig en voelde ik me alsof ik de wereld aankon. Totdat donderdag de wekker weer ging… Oei, dat was een pittige werkdag. ‘s Avonds was mijn energie non-existent en overwon de vette hap het van mijn geplande workout, dag goede voornemens.

Maar na een lang herstel (mag ik nog even 18 zijn?) ben ik er weer! En daarom nu heel erg verlaat, maar niet minder lekker, mijn nieuwe recept: aubergine pizza met zalm. Lekker fris, koolhydraatarm, vezelrijk en vol goede vetjes!

Ingrediënten (voor 1 persoon)IMG_6001

 • 1 aubergine
 • 100 gram gerookte zalmfilet
 • 150 gram Griekse yoghurt
 • 2 el olijfolie
 • verse dille
 • verse munt
 • 1 tl pijnboompitten
 • kruiden: peper, zout, oregano, knoflookpoeder

Bereiding:

 1. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 1 cm en bestrooi met zout
 2. Laat dan een half uurtje liggen en dep daarna met een papiertje het vocht van de aubergine
 3. Smeer de plakken in met olijfolie en bestrooi met een beetje peper
 4. Leg de plakken daarna tussen bakpapier op de grill (heb je geen grill? in de oven kan ook)
 5. Doe ondertussen de Griekse yoghurt in een bakje en voeg naar smaak alle kruiden toe
 6. Hak een paar takjes dille en munt fijn en meng door elkaar
 7. Check de aubergines. Kun je er makkelijk met een vork inprikken? Dan zijn ze goed gegrild.
 8. Leg de aubergines op een bord, snijd de zalmfilet en verdeel over de aubergine plakken
 9. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan en besmeer ondertussen de zalm met de yoghurtdip
 10. Verdeel de munt en dille over de yoghurt, bestrooi met de pijnboompitten en smullen maar!

Tip: Dit gerecht is ook heel geschikt voor de BBQ!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  %d bloggers like this: