Aubergine Lasagne

By February 2, 2017 Food, Foodlou 4 Comments

12208252_500728483421422_8512142850400535687_nSoms is het heerlijk om niet na te hoeven denken over wat je gaat koken – zeker als je eters op bezoek krijgt. Daarom een receptje uit de oude doos: aubergine lasagne. Een gerecht wat ik veel te lang niet heb gemaakt, dus dit staat komend weekend weer op tafel!

En wie houdt er nou niet van lasagne? Toch is dit gerecht helaas vaak een caloriebom. Ik gebruik daarom aubergineplakjes en Hüttenkäse in plaats van lasagnebladen en geraspte kaas. Door maar een paar ingrediënten te vervangen kun je van deze lasagne wel makkelijk twee keer opscheppen. Koolhydraat-arm, voedzaam en ook erg lekker, ga jij het proberen?

Ingrediënten (voor 3-4 personen):

  • 2 grote aubergines
  • 300 ml tomatensaus
  • 400 ml tomatenblokjes
  • 300 gram (mager) rundergehakt
  • 400 gram Hüttenkäse
  • 200 gram wortels
  • 1 grote rode ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 tl kaneel
  • 2 el olijfolie
  • verse basilicum
  • kruiden: peper, zout, oregano en herbes de Provence

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de ui, knoflook en wortel
  3. Fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie in een pan en voeg daarna het rundergehakt toe
  4. Na het rullen van het gehakt voeg je de wortel, tomatensaus en tomatenblokjes, 100 gram Hüttenkäse, de kaneel en de kruiden toe
  5. Laat dit op een zacht vuurtje pruttelen terwijl je de aubergines met een kaasschaaf in langwerpige plakjes schaaft (lukt dit niet dan kun je ook dunne plakjes afsnijden)
  6. Aubergines gesneden? Pak een diepe ovenschaal en begin met 1) een laag saus, 2) plakjes aubergine, 3) saus, 4) aubergine, 5) saus, 6) de overige 300 gram Hüttenkäse en een paar verse basilicumblaadjes
  7. Zet in de oven voor 30 minuten en serveer

Houd je niet van aubergine of wil je meer variëren? Courgetteplakjes zijn ook heerlijk met dit recept en voeg bijvoorbeeld was mais toe aan de saus!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

4 Comments

Leave a Reply