Asperges met Parmaham

By April 20, 2017 Food, Foodlou No Comments

IMG_4093Het aspergeseizoen is officieel geopend! En ondanks dat ze niet altijd goedkoop zijn, zijn asperges mijn favoriete voorjaarsgroenten. Doorgaans worden asperges met gekookt ei, achterham en Hollandaisesaus gegeten – zeker lekker – maar je kunt er echt eindeloos mee variëren.

Van een aspergesoep of verwerkt in een salade, tot een smoothie of als ovengerecht. Ik wilde koolhydraat-arm eten en had nog Parmaham in huis, dus besloot ik iets nieuws te proberen in combinatie met het witte goud. Asperges gewikkeld in ham uit de oven bleek een hele succesvolle combi en heb ik dan ook lekker drie avonden achter elkaar gegeten!

Ingrediënten:IMG_4091

  • 300 gram asperges
  • 4 plakken Parmaham
  • 1 tl (ongezouten) roomboter
  • 1 sjalotje
  • 2 el balsamico-azijn
  • kruiden: peper, oregano

Bereiding:

  1. Schil de asperges en snijd 1-1,5 cm van het uiteinde af
  2. Kook de asperges tot ze bijna gaar zijn en verwarm ondertussen de oven op 180 graden
  3. Leg dan de plakken parmaham op een snijplank en leg de asperges erop
  4. Smelt de roomboter en smeer over de asperges
  5. Strooi daarna de peper en oregano over de asperges en snijd het sjalotje klein
  6. Wikkel de parmaham om de asperges, strooi het sjalotje eroverheen en zet 12 minuten in de oven
  7. Tijd om? Serveer de asperges met balsamico-siroop en smullen maar!

Tip: Strooi nadat de asperges uit de oven zijn er nog wat Parmezaanse kaas over  voor een extra smaaksensatie!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram 

Leave a Reply