Travel

Nieuw Zeeland: And dreamed of paradise

IMG_0381

Van het hoge noorden in Lapland tot de Griekse eilanden in Zuid-Europa, van Brussel tot St-Petersburg, van New York tot Las Vegas en van Mexico tot Thailand, ik heb al veel mooie landen gezien, maar er gaat niets boven Nieuw Zeeland. Ik heb al veel gezien, ik ben hongerig naar meer. Naar de steden die allemaal een eigen sfeer uitademen, naar hitte die in steegjes blijft hangen en naar knisperende kou terwijl de sterrenhemel de sneeuw weerkaatst.

Ik ben nieuwsgierig naar alle plekken, ik ben benieuwd of het ergens ter wereld zo mooi is als in Nieuw Zeeland. Een tijdje geleden blogde ik over mijn tijd in Australie, die tijd werd afgesloten met een reis door Nieuw Zeeland. Vier weken huurde G en ik een auto om een rondje Zuidereiland te doen. Ter plekke kochten we een kaart, een tent en twee slaapzakken die ons tot -10 warm zouden houden. Wat we tegenkwamen was puur natuur. Kijk maar mee:

Net buiten Queenstown is het water prachtig blauw. Dat komt door de gletsjers en het ijs dat in het water uitkomt. Het smeltwater neemt prachtige kleuren aan.

Veel kilometers rijden is niet erg als je op dit soort plekjes kunt stoppen om te lunchen. Meestal witte broodjes met aardbeien.

Schapen, schapen, schapen. Als ik voor elk schaap dat ik in Nieuw Zeeland heb gezien 10 cent kreeg, had ik er een huis kunnen kopen. Het heeft wel iets liefs, al die schapen in het heuvelachtige landschap.

Kamperen is prima te doen met dit uitzicht. Nieuw Zeeland was stil, rustig en de frisse lucht heerlijk. We kampeerden aan dit meer en hoewel het ‘s nachts fris werd konden we ‘s ochtends heerlijk opwarmen door de natuurlijke Hot Springs die zich vlakbij bevonden.

Mount Iron beklommen.

Back to Basics. Dit was onze privécamping voor een nacht. Je mocht er officieel staan, betalen deed je in een soort brievenbus en er was een koude kraan. Einde voorzieningen.

Kamperen tussen de bergen en in een prachtig gekleurd bloemenveld.

(Af)wassen deed je hier in een ijskoude rivier.

Op weg naar Milford Sound. 

Road to Nelson, the sunny town.

Paradise, paradise.

Heerlijk om op deze koude zondag herinneringen op te halen aan deze mooie reis.  Hoewel ik natuurlijk erg blij ben met de foto’s is er zoveel meer dat foto’s niet kunnen vast leggen. De chocolademelk met marshmallows en de warme aardappelsoep toen we helemaal verkleumd waren na een lange wandeling. Het gevoel van vrijheid wat zo’n ruim je land geeft. De zeehonden en de pinguins de gezien hebben. Een warme douche nadat je het drie dagen met bergwater hebt moeten doen.

De grot met glowworms die eruit zag als een sterrenhemel. Heel hard (en vals) Nederlandse liedjes zingen omdat de radio het niet doet. Genieten van de stilte en de natuur. Daarna nog meer genieten van de drukte in Queenstown met de gezellige kroegjes en restaurantjes. Een week zuinig aan en dan heerlijk uitgebreid ontbijten met gebakken eieren en spek. Genieten van het land, en elkaar, wetend dat je deze mooie herinneringen samen maakt.

Ook van boven gezien is Nieuw Zeeland prachtig.

 

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Eline
  January 29, 2012 at 17:40

  WAUW. Wat een betoverend land.

 • Reply
  Anke
  January 29, 2012 at 18:02

  Prachtig! Nieuw Zeeland lijkt me een heel mooi land. Als ik ooit de kans krijg er heen te gaan zou ik het wel weten :)

 • Reply
  Myrthe
  January 29, 2012 at 18:22

  Lijkt me allemaal zooooo heerlijk!

 • Reply
  judith
  January 29, 2012 at 20:05

  Wat een mooie foto’s. Ik ga over 3 weken naar nieuw-zeeland. Mijn zus woont daar (Auckland) en we gaan ook rondtrekken op het zuidereiland. Wat vond jij het mooiste? Na het lezen van je verhaal ben ik nog enthousiaster geworden!

  • Reply
   Lin
   January 29, 2012 at 22:52

   Wat een heerlijk vooruitzicht! Ga zeker de glowwormcaves bezoeken in Te Anau, verblijf een paar dagen in Queenstown (skydiven!) en maak een boottocht over Milford sound. Het stadje Nelson vond ik ook erg leuk. Op meerdere plekken zijn hotsprings te bezoeken, heerlijke warme baden.

 • Reply
  Anouk
  January 29, 2012 at 22:05

  Jaaa Nieuw-Zeeland, het mooiste land waar ik tot nu toe ben geweest :) De plek van jullie prive-camping ben ik volgens mij ook geweest, herken je dit? (zie dit album, de 2e foto http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1371796780500.2048208.1399182804&type=3)Lake Gunn!
  Ik krijg gelijk weer reiskriebels!

 • Reply
  Desi
  January 29, 2012 at 22:06

  Wat super gaaf! Ik wil al een tijdje naar Australië, maar als ik daar toch ben, zal ik Nieuw Zeeland zeker niet overslaan!

 • Reply
  Jade
  January 29, 2012 at 22:10

  Een woord: waaauw.

 • Reply
  Debby
  January 29, 2012 at 22:36

  Wat geweldig zeg, ik word er helemaal jaloers van! Wat moet dat prachtig zijn geweest!

 • Reply
  Masha
  January 30, 2012 at 06:48

  Wauw wauw wauw! Ik wil er ook heen! Wat een prachtig landschap! Erg leuk dat je het ook van boven hebt gezien ;)

 • Reply
  Marlou
  January 30, 2012 at 10:17

  je wakkert mijn reislust nu wel heel erg aan zeg, wat prachtig!

 • Reply
  Joy
  January 30, 2012 at 13:42

  Ah daar wil ik altijd nog eens heen, en nu helemaal!

 • Reply
  Stéphanie
  January 30, 2012 at 15:03

  Wat vet allemaal!

 • Reply
  Linda
  January 30, 2012 at 16:32

  Wauw, ik heb Nieuw Zeeland altijd al een prachtig land gevonden maar jij hebt me echt overtuigd.

 • Reply
  77235
  January 30, 2012 at 20:10

  meeeh … ik hoor zulke goede dingen over dit land. van mijn huisgenoot en kiwi vrienden en nu reizen een paar studiegenoten en die posten veel te veel mooie foto’s. gelukkig heb ik nog een stage en gelukkig heeft NZ een relax visum beleid … al ik need is money

 • Reply
  Danielle
  February 11, 2012 at 05:38

  Wat een mooie verhalen elke keer. Ik zat er ook aan te denken om in de zomervakantie een maandlang naar Nieuw Zeeland te gaan.
  Mag ik vragen hoeveel de reis in Nieuw Zeeland je in totaal ongeveer heeft gekost?

Leave a Reply

%d bloggers like this: