Nieuw Zeeland: And dreamed of paradise

By January 29, 2012 Travel 16 Comments

IMG_0381

Van het hoge noorden in Lapland tot de Griekse eilanden in Zuid-Europa, van Brussel tot St-Petersburg, van New York tot Las Vegas en van Mexico tot Thailand, ik heb al veel mooie landen gezien, maar er gaat niets boven Nieuw Zeeland. Ik heb al veel gezien, ik ben hongerig naar meer. Naar de steden die allemaal een eigen sfeer uitademen, naar hitte die in steegjes blijft hangen en naar knisperende kou terwijl de sterrenhemel de sneeuw weerkaatst.

Ik ben nieuwsgierig naar alle plekken, ik ben benieuwd of het ergens ter wereld zo mooi is als in Nieuw Zeeland. Een tijdje geleden blogde ik over mijn tijd in Australie, die tijd werd afgesloten met een reis door Nieuw Zeeland. Vier weken huurde G en ik een auto om een rondje Zuidereiland te doen. Ter plekke kochten we een kaart, een tent en twee slaapzakken die ons tot -10 warm zouden houden. Wat we tegenkwamen was puur natuur. Kijk maar mee:

Net buiten Queenstown is het water prachtig blauw. Dat komt door de gletsjers en het ijs dat in het water uitkomt. Het smeltwater neemt prachtige kleuren aan.

Veel kilometers rijden is niet erg als je op dit soort plekjes kunt stoppen om te lunchen. Meestal witte broodjes met aardbeien.

Schapen, schapen, schapen. Als ik voor elk schaap dat ik in Nieuw Zeeland heb gezien 10 cent kreeg, had ik er een huis kunnen kopen. Het heeft wel iets liefs, al die schapen in het heuvelachtige landschap.

Kamperen is prima te doen met dit uitzicht. Nieuw Zeeland was stil, rustig en de frisse lucht heerlijk. We kampeerden aan dit meer en hoewel het ‘s nachts fris werd konden we ‘s ochtends heerlijk opwarmen door de natuurlijke Hot Springs die zich vlakbij bevonden.

Mount Iron beklommen.

Back to Basics. Dit was onze privécamping voor een nacht. Je mocht er officieel staan, betalen deed je in een soort brievenbus en er was een koude kraan. Einde voorzieningen.

Kamperen tussen de bergen en in een prachtig gekleurd bloemenveld.

(Af)wassen deed je hier in een ijskoude rivier.

Op weg naar Milford Sound. 

Road to Nelson, the sunny town.

Paradise, paradise.

Heerlijk om op deze koude zondag herinneringen op te halen aan deze mooie reis.  Hoewel ik natuurlijk erg blij ben met de foto’s is er zoveel meer dat foto’s niet kunnen vast leggen. De chocolademelk met marshmallows en de warme aardappelsoep toen we helemaal verkleumd waren na een lange wandeling. Het gevoel van vrijheid wat zo’n ruim je land geeft. De zeehonden en de pinguins de gezien hebben. Een warme douche nadat je het drie dagen met bergwater hebt moeten doen.

De grot met glowworms die eruit zag als een sterrenhemel. Heel hard (en vals) Nederlandse liedjes zingen omdat de radio het niet doet. Genieten van de stilte en de natuur. Daarna nog meer genieten van de drukte in Queenstown met de gezellige kroegjes en restaurantjes. Een week zuinig aan en dan heerlijk uitgebreid ontbijten met gebakken eieren en spek. Genieten van het land, en elkaar, wetend dat je deze mooie herinneringen samen maakt.

Ook van boven gezien is Nieuw Zeeland prachtig.

 

16 Comments

Leave a Reply