Travel

9x doen in Londen

Desktop64Londen, Londen wat ben je toch een leuke stad. Bruisend, druk, ik denk dat je een van mijn favoriete steden in Europa bent. En met miljoenen toeristen per jaar, ben ik daar niet heel origineel mee. Maar ach, wat maakt het uit. Ik zou zeggen, neem bij je volgende bezoekje aan deze stad mijn tips ter harte en je hebt zeker een (smakelijk) goed weekend.

 1. Ace Hotel
Hipper dan hipster (de lobby zit in ieder geval vol met macbooks en baarden) vind je het niet. Het Ace Hotel is namelijk gevestigd in Shoreditch (Hipster HQ in Londen). Hotels in Londen zijn duur en het Ace Hotel is daarop zeker geen uitzondering. Toch zeer de moeite waard wanneer je deze wijk van Londen graag wil verkennen.

2. Hoi Polloi
Geen zin om in het Ace Hotel te slapen, maar wil je wel even de sfeer proeven? In het soutterain van het hotel vind je Hoi Polloi waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en dineren. Aanrader is het Sourdough brood met chili, citroen en avocado!

3. Lovage
Nou dat hotel hoef je eigenlijk bijna niet uit; want direct naast het hotel vind je Lovage en hier vind je sowieso de lekkerste sapjes en gezonde smoothies van Londen. Op vertoon van je Ace Hotel key krijg je er 2 voor de prijs van 1 en dat is met 5 pond per sapje erg welkom ;)

4. Running
Een stad verkennen doe ik het liefst al fietsend, maar een stukje hardlopen is ook nooit verkeerd. Zo blijf je tenminste een beetje fit tijdens je Citytrip. Vanaf het Ace hotel loop je snel naar Victoria Park waar je prachtig kunt rennen. Andere parken zoals Hyde Park zijn ook goed voor een morning run.

5. Nopi
Nopi is een van de restaurants van Yotam Ottolonghi, u weet wel die man van de aubergine met yoghurtdressing en granaatappelpitjes. En va natuurlijk heel veel andere prachtieg gerechten. We lunchten hier vrij fenomenaal en dit is op het moment mijn NR 1 Londen tip. Beter wel even reserveren.

6. Borrough’s market
Borrough’s market staat waarschijnlijk ergens op nummer 1 van de meest toeristische food attracties van de stad. Toch moet je hier een keer geweest zijn om langs de kraampjes te struinen. Van onvervalst carnivoor toch #Fitgirl, iedereen vindt hier uets naar zijn of haar smaak. Op straat staan vriendengroepen met schalen oesters en plastic flutes met bubbels, afgewisseld met de Engelse variant van de Groene meisjes die zich tegoed doen aan falafel en groene smoothies.

7. Lilli Vannili
Dit zaakje is te schattig en er staat een Ed Sheeran lookalike achter de toonbank de lekkerste cupcakes en hartige hapjes te verkopen. Alleen geopend op zondag en daarmee mooi te combineren met een wandeling over de bloemenmarkt die hier op zondag plaats vindt.

8. Mon Mouth Coffee
De rijen die zich soms voor dit koffiezaakje vormen zijn redelijk bizar. Gaat de rij 2x de hoek om? Sla de koffie dan maar even over. Lijkt het mee te vallen? DE combi cappuccino + brownie is goed, echt heel goed. 

9. Callooh Callay
Callooh Cally (+1 voor de Alice in Wonderland reference) is een te gekke cocktailbar in Shoreditch. En meer dan dat de cocktails fantastisch zijn en je een kijkje achter de kast moet nemen zeg ik er niet over.

 Meer Londen tips? Laat ze achter in de comments, kijk eens een keertje op het blog van Teawashere en voor meer koffietips @Maryjosie.com.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Marloes
  September 29, 2015 at 07:31

  Ik heb een iets andere tip; Het Sherlock Holmes museum! Echt een aanrader.

 • Reply
  Lauriëtte
  September 29, 2015 at 08:03

  Hoewel ik over twee maandjes hoofdzakelijk naar Londen ga om te shoppen, komen deze tips ook wel van pas, dankjewel! :D

  • Reply
   Lin
   September 29, 2015 at 23:01

   Aah, wat een fijn vooruitzicht Lau!

 • Reply
  Lisa
  September 29, 2015 at 08:34

  wat een leuke tips komen zeker van pas <3

 • Reply
  Linda
  September 29, 2015 at 09:27

  Ik ga over 2 maanden een midweek naar Londen dus deze tips zijn meer dan welkom!

 • Reply
  Dionne
  September 29, 2015 at 10:07

  Die brownie ziet er lekker uit!

  • Reply
   Lin
   September 29, 2015 at 23:05

   Nice, fijn vooruitzicht! Kerstinkopen doen ;) ?

 • Reply
  Anne (Ditisanne.nl)
  September 29, 2015 at 11:02

  Leuk! Eind november gaan we een lang weekend naar Londen, zin in!

 • Reply
  Roos
  October 4, 2015 at 09:10

  Wat een leuke tips! Ik woon sinds 9 maanden in Londen, maar kende ook nog niet alles. Dat is ook het leuke van Londen, er valt zo veel te ontdekken! Borough Market is mijn favoriet, kom er elke maand wel!

Leave a Reply

%d bloggers like this: