Travel

9x doen in Paris

Schermafbeelding 2015-10-11 om 20.36.40

Met de marathon van Parijs in het (verre) vooruitzicht moest mijn volgende 9x doen in… natuurlijk over de stad van de liefde (of het lopen) gaan. 9x is in het geval van Parijs eigenlijk te weinig. Liever deelde ik 18 of 27x doen in, maar dat bekt niet zo lekker met mijn net nieuwe serie. Goed, 9x doen in Parijs it is.

Clamato
Het kleine zusje van Septime is meer dan de moeite waard als je in Parijs goed wilt lunchen. Om te beginnen de boter. De boter? Ja echt, de boter en het brood zijn al een omweg waard. Bestel daarna de krab met witlof en gerookt eigeel of de octopus carpaccio met grapefruitpulp en ansjovis. You will not be dissapointed.  

Frecnhie’s
In Rue du Nil vind je Frecnhie’s bar a vin en Frenchie’s to go. Bij Frecnhie’s to go loop je naar binnen voor een snelle bacon sandwich met frietjes en gembermayonaise (En, het mag gezegd worden, best goede wijn!). Echte culi’s komen ’s avonds terug voor een avondje bij Frecnhie’s bar a vin. Hier vind je de mooiste mannen van Parijs (maar echt), Franse klassiekers op de kaart en champagne per glas.

Legrand filles et fils
Op een zaterdagmiddag in Parijs met Li liepen we deze wijn- en delicatessenwinkel annex bar binnen. Franse omaatjes genoten aan de bar in alle rust en stilte van een goed glas rood, wij namen tegenover hen plaatsen en aten sardientjes met truffelolie en aardappel. En het was zo goed.

Merci
Shoppen doe ik het allerliefst online maar voor interieurwinkel Merci maak ik graag een uitzondering. Hier scoor je voor 4 euro deze te gekke opbergzakken en mooie industriële lampen. Merci Café dat zich aan een aangrenzend pand bevindt, is een populaire spot voor lunch en het aanschaffen van tweedehands boeken.

Hotel Hidden
Geen zin in een dertien in een dozijn hotel en vind je Mama Shelter net iets te ver uit het centrum liggen? Boek een kamer bij Hotel Hidden, een prachtig ecologisch hotel op loopafstand van de Arc de Triomphe.

Fietsen huren
De metro’s in Parijs zijn stoffig, bussen en taxi’s staan vaker vast dan dat ze kunnen rijden en als je de hele dag loopt heb je aan het einde van de dag gegarandeerd moeie voeten. Fietsen is de manier om snel in Parijs rond te komen. Voor een paar euro (wel je CC meenemen) huur je een fiets. Het fijne van deze fietsen is dat ze je op plek a kunt ophalen en plek b weer kunt inleveren. Handig!

Le Hide
Vlakbij Hotel Hidden vind je restaurant Le Hide. Op een zaterdagavond in januari probeerden Joanne en ik een tafel te reserveren. Tevergeefs. Alhoewel, om 23.00 was er nog wel een plekje vrij. Ik houd van late night dinners en we waren niet eens de laatste personen die aan tafel gingen. Op de wijnkaart staat een fantastisch Meursault die je moet drinken en uit de gerechten op de kaart kon ik echt niet kiezen: Pompoenanijssoep, truffelrisotto, steak en ravioli met krab en boter kwamen bij ons op tafel. Volgende keer in Parijs ga ik hier zeker weer eten.

Musee Rodin
Skip de lange rijen van het Louvre en kies een keer voor een ander museum wanneer je Parijs bezoekt. Een van mijn favorieten is Musee Rodin, waar je prachtige beelden van deze kunstenaar kan bewonderen. Extra fijn op een zonnige dag omdat de meeste beelden in de tuin van het museum staan.

Mama Shelter
Vind je het niet erg om ’s ochtends iets langer naar het centrum af te reizen (15/20 minuten met de metro) dan is Mama Shelter echt een aanrader! Dit design hotel van Philippe Starck heeft grappige details in het interieur en (niet geheel onbelangrijk!) een fantastisch ontbijtbuffet.

 

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Mieke
  November 13, 2015 at 20:47

  Pas was ik nog een weekend in Parijs.
  Ik verbleef in mama shelter en wij kregen daar de tip om de bus die er voor de deur stopt te pakken. Die brengt je in tien minuutjes naar La Bastille en nog vijf minuutjes later ben je vlakbij le Marais en de Seine.
  Ik heb overigens ook echt heerlijk gegeten bij Frenchie bar a vin. Wat een plek!

 • Reply
  Bianca Schrijft
  November 15, 2015 at 12:56

  Het is vreemd, maar ook goed om dit te lezen na de recente aanslagen. Parijs is meer dan de zwarte deken die we daardoor nu zien. Het is en blijft de stad van liefde en licht. Mooie blog met leuke tips voor als ik er weer eens ben.

 • Reply
  Nuria
  November 17, 2015 at 17:56

  Wat een fijne post, zonder te denken aan die afschuwelijke gebeurtenissen van afgelopen weekend, is Parijs een heerlijke stad. Ik ben al twee keer bij Mama Shelter geweest en het ontbijt is werkelijk fantastisch!

Leave a Reply

%d bloggers like this: