Work out

5×5 strong lift program update 2

Onlangs bijgewerkt178(1oox sorry voor de slechste foto’s ever)

Afgelopen maand schreef ik mega enthousiast over mijn nieuwste sportverslaving: het 5×5 strong lift programma. In deze blog vertel ik jullie graag of ik nog steeds zo enthousiast ben en welke resultaten ik tot nu toe heb geboekt.

Om kort te zijn: ja, ik ben nog steeds mega enthousiast over het programma, zelfs nu ik bij een oefening tegen mijn eerste grenzen ben aangelopen. Ik train gestaag verder en merk echt al dat ik veel sterker ben geworden.

Wil je eerst weten wat het programma precies inhoud? Lees dan even deze blog.

Mijn eerste work out
Mijn eerste work out met de app deed ik op 12 december 2017 en omdat je op de helft van je kunnen begint voelt de eerste work out vanzelfsprekend aan als heel goed te doen.

Mijn schema zag er die ochtend zo uit:
5×5 25 kilo backsquaten
5×5 15 kilo bench pressen
5×5 12.5 kilo barebell row

De twee work out zag er zo uit:
5×5 27.5 kilo backsquaten
5×5 15kg overhead press
1×5 35 kg deadliften

Met iedere work out voeg je 2,5 kilo aan de set toe en bij de deadlift gaat dit zelfs in stapjes van 5 kilo. Al gauw werden de oefeningen pittiger, maar ze zijn nog steeds goed te doen.

Vandaag was een klein mijlpaaltje toen ik met het back squaten de 60 kilo aantikte; dat is zeker twee jaar geleden. Het zwaarste wat ik ooit aandurfde was 65 kilo en ik hoop daar binnenkort natuurlijk overheen te gaan. Ook het benchen van 32,5 kilo was volgens mij een PR.

Inmiddels ben ik ook al tegen mijn eerste fail aangelopen. Een overhead press van 30 kilo lukte me wel, maar 5×5 was me te zwaar. Maakt niks uit; wanneer je faalt, komt er de volgende keer uiteraard geen gewicht bij, maar probeer je het nog een keer. Haal je de derde poging weer je reps niet, dan word je schema 10% lichter gezet, net zolang tot je sterker bent geworden en je het de volgende keer wel haalt.

Results?
– Van een 25kg backsquat naar 60kg
– Van 15kg bench naar 32.5 kg bench press
– Van 12.5 kg barbell row naar 30 kg barbell row
– Van 15 kg overhead press naar 30 kilo overhead press
– Van 35kg deadlift naar 65 kg deadlift

Maar belangrijker: heel veel plezier in deze manier van sporten. Over een tijdje zal ik steeds meer tegen een grens aan lopen, maar dan gaat juist de echte vooruitgang beginnen.

Ik vind dit programma zo fijn; het geeft eindelijk echt richting aan mijn trainingen, het challenged me mijn grenzen op te zoeken en het doet ook nog het rekenwerk voor me wanneer ik een tandje moet terugschakelen ;)

Liefs!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    %d bloggers like this: