Diary

50(ish)* days until 2014

Nee je ziet niet dubbel. En nee ik ben ook niet opeens geheel inspiratieloos de grootste copycat van de blogscene geworden. *Yes, you saw it first at The Self Help Hipster . Awesome blogger en best friend Li is de laatste dagen bezig met een nieuwe blog serie 50 days until en deze is onwijs inspirerend. I love it. I eat it for breakfast. I reread it and send it to my friends.

In short: dit is waar de 50 days until omdraait:

I don’t want to end this year as the Meh-Year. Not at least without some serious effort to make it a better year.

I want to tip the scale of 2013 from ‘meh’ at least into ‘ok fine it was nice I guess’**. I want to work to make it a better year now that I still can. And if I want to do that I need to put some serious effort in these final 50 days of 2013. I need to do some serious Self Help Heavy Lifting.

Which is what this blog series is about. It’s something I want to give myself. A gift of sorts. I want to end 2013 on a positive and strong self help note and I want to start 2014 off strong, on a solid foundation.

So that’s what I’m doing in this blog series.

Every day for the last 50 days I’m doing something to make the last 50 days of my year good. Something that makes me happy, something that helps me in whatever way. Something I haven’t done before OR something that I have done before with positive results.

It’s fun, it’s inspiring en de serie maakt me nu al ontzettend vrolijk. Het zorgt ook voor enige reflectie. Hoe was mijn jaar? Hoe ging het met mijn doelen? Ik koos vorig jaar voor een heel kort lijstje aan goede voornemens. 

 • Ik wil mijn master halen
 • Ik wil een marathon lopen
 • Be riddiculousy happy

Kort, overzichtelijk en meetbaar. Althans de eerste twee. Mijn masterdiploma krijg ik bijna in handen en in april liep ik de marathon van Rotterdam. Komen we aan op het derde voornemen: Be riddiculousy happy. 2013 was (is) een mooi jaar. Mede door de eerste twee behaalde doelen zal ik er positief op terugkijken. Het lopen van de marathon heeft mijn leven heel positief beïnvloed. Maar natuurlijk zijn er ook mindere dagen, mindere weken zelfs. Het kan ook heel erg wisselen. De ene dag denk ik dat ik nooit van mijn leven een baan in mijn vakgebied ga vinden, de volgende avond geloof ik het allemaal wel en eet ik een glitterdessert ;)

Dus misschien was jouw jaar heel goed. Misschien was jouw jaar heel slecht. Maar niets staat je in de weg nu aan de slag te gaan met het idee van The Self Help Hipster. Ik hoop dat je er net zo enthousiast van raakt als ik. In plaats van te wachten tot 1 januari met goede voornemens, NU voornemen de rest van 2013 zo fabulous mogelijk af te sluiten. Je hebt nog 47 hele dagen.

Het allerleukste van de blog serie? je mag volop lijstjes gaan maken ;) Wat wil je nog doen voor 2014 begint? Mijn lijstje:

Mijn Frans bijspijkeren door : 3 Franse boeken te lezen voor het einde van 2o13. Ik ben afgelopen week begonnen met de eerste 4 hoofdstukken van Harry Potter et les chambre des secrets. Verder wordt het waarschijnlijk nog een Franse Harry Potter en Mange, Prie et aimes.  3 Franse films te kijken zonder ondertiteling (of met Franse ondertiteling).

Een halve marathon lopen. Niet met een wedstrijd, maar door de duinen en over het strand. Met een nieuwe playlist vol up-tempo nummers. Waarschijnlijk doe ik dit tweede kerstdag.

Nr 10 van Lianne’s lijstje: HAVE CHAMPAGNE  NIGHT WITH LI. I like champagne in combination with the company of Lin. It’s a thing. Two of the most luxurious things in my life make it a perfect way to spoil myself. Before 2013 ends, I’d like a night where we splurge on bubbles and toast to our friendship. Yes please!

Beginnen met het organiseren van twee dromen die ik graag in 2014 wil laten uitkomen. Ze hebben iets te maken met mijn lievelingsstad, en met wijnen. Maar dat is voor 2014 ;)

Een vijfgangenmenu met bijpassende wijnen koken voor mijn beste vrienden.

Een PR lopen tijdens de Bruggenloop.

Get a reiki treatment from before mentioned best friend. Misschien is het een beetje asociaal om dit zo via een blogje op te ‘eisen’ maar ik denk dat in ruil voor een geheel verzorgd dinner (prosseco, my famous risotto,  glitter dessert) een goede kans maak.

G kidnappen voor een dagje weg.

Meer aandacht voor mijn liefste als ik met ze samen ben, iets minder voor mijn telefoon. Stomme telefoon.

Dat was het, 47 dagen vliegen zo voorbij en dit is wat ik echt nog zou willen (doen). I’m super excited voor de rest van de serie. De eerste 4 posts vind je hier.

 

 

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply
  Food Love and Happiness
  November 15, 2013 at 18:15

  Jaaa ik doe mee! Go out with a bang!

 • Reply
  Fleur
  November 15, 2013 at 19:23

  Ik heb ook wat dingen opgeschreven :)

  -mijn eerste website voor iemand anders ontwerpen (mee bezig);
  -weer 10 kilometer kunnen hardlopen;
  -een tissuedoos maken in ombreprint;
  -4 artikelen schrijven voor mijn zenproject ;-);
  -kijken of ik een nieuwe, kleine uitdaging voor mezelf kan regelen;
  -met twee goede vrienden G.A.-middag houden (staat gepland);
  -iets aardigs doen voor dierbare vrienden;
  -met mijn vriendin Noot afspreken;
  -zelf poached egg maken;
  -jou zien.

  (Thanks Li, voor dit idee!)

  X

 • Reply
  Nanda
  November 15, 2013 at 19:39

  Ik doe mee! Goed idee :)

 • Reply
  Charlotte
  November 15, 2013 at 19:58

  Wat een leuke manier om van de laatste dagen van het jaar
  nog een feestje te maken en niet zomaar voorbij te laten gaan!
  Ben wel even benieuwd wat jouw favoriete champagne is?:)

 • Reply
  BirdPlanet
  November 15, 2013 at 20:00

  Raakte ook meteen enthousiast na het lezen van 1/50 van Lianne, ben haar na 4 dagen al dankbaar dat ze hiermee begonnen is!

 • Reply
  Con leche
  November 15, 2013 at 20:15

  Ik vind de serie van Lianne ook zo leuk, ik lees het elke ochtend tijdens mijn kopje koffie! Erg inspirerend!

 • Reply
  Anne
  November 15, 2013 at 20:20

  Heel leuk!

 • Reply
  Linda
  November 15, 2013 at 21:30

  Heel erg leuk! En goed om doelen te blijven stellen.
  Waarom wachten tot oud en nieuw? :)

 • Reply
  the Self Help Hipster
  November 15, 2013 at 22:30

  [Gross sobbing intensifies]
  [Ook door de comments hier]
  [mega leuk om te lezen]
  [ok doei]

 • Reply
  Ise
  November 15, 2013 at 23:42

  Wat een goed idee! Ik ga voor mezelf ook een lijstje maken :)

 • Reply
  josie
  November 16, 2013 at 01:37

  Ik hou van dit soort artikelen, Lianne is zo inspirerend :-)

 • Reply
  Anne
  November 16, 2013 at 09:30

  Wat goed! Hier ga ik vandaag in de trein eens over nadenken.

 • Reply
  Debby
  November 16, 2013 at 13:25

  Ik vind het ook heel inspirerend :D en tof dat jullie er nog iets van gaan maken. Ik heb inmiddels al mijn hoop al op volgend jaar gevestigd, ben echt klaar met nummer dertien.

 • Reply
  Marit
  November 16, 2013 at 14:35

  Ik vind dat soort lijstjes altijd zo inspirerend. Het wordt tijd dat ik er ook voor 2014 eentje ga maken.

 • Reply
  Anke
  November 17, 2013 at 21:30

  Ik moet ook echt weer eens lijstjes gaan maken.

 • Reply
  Marcella
  November 18, 2013 at 20:14

  Mooi en inspirerend. Ik krijg langzaam mijn kracht terug, dus ik ga hier ook mee aan de slag. Prachtig om mooie doelen te stellen!

 • Reply
  Patricia
  November 21, 2013 at 13:14

  Oh, wat een leuk idee! Kan je in ieder geval niet zeggen dat je er niets aan gedaan hebt..

  Nog wel een vraagje: hoe kom jij aan de Franse edities van die leuke boeken (Harry Potter + Eat,Pray,Love)?
  Ik ben zelf bezig met een taalcursus Frans via de LOI, maar wil daarnaast ook Franse boeken gaan lezen…
  maar geen idee waar ik die moet halen! Ben benieuwd!

  Alvast bedankt :) x

Leave a Reply

%d bloggers like this: