Travel

5 must do’s in Ho Chi Minh City

IMG_0808

Hoewel Hanoi de hoofdstad is van Vietnam is Ho Chi Minh City de meest levendige stad van het land. Het contrast tussen de twee steden had bijna niet groter kunnen zijn. Hanoi kent weinig hoogbouw, geen enkele westerse winkel en veel smalle straatjes en verbogen markten. Ho Chi Minh City heeft een skyline, een Starbucks en het beeld van de communistische Ho Chi Minh wordt ironisch genoeg omringd met winkels als Chanel, Louis Vuitton en Prada. Wat valt er allemaal te beleven in deze wereldstad?

De straat oversteken
Klinkt logisch, want zonder een straat over te steken kom je niet ver. Maar de straat oversteken is een ware kunstvorm in HCMC; scooters rijden 8 rijen dik en zebrapaden worden volledig genegeerd. De truc? Gewoon rustig beginnen met lopen, hoe raar dat ook voelt wanneer er honderden scooters op je afkomen rijden. De scooters rijden voorzichtig om jou heen. Als het goed is.

Street food

Food
Naast de straat oversteken is ook eten in Vietnam een hele kunstvorm. Er wordt van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat gekookt, gegeten en geshopt op de markt. In Ho Chi Minh City hebben we een avond Heel Veel eten besteld op een foodmarket, om zoveel mogelijk te proeven. Beef van de barbecue met limoen, noodlesoep met koriander en Thaise basilicum, rijstcakejes met paté, verse springrolls met garnalen, dit alles samen met twee biertjes en een verse kokosnoot kost in totaal 3,50. Je begrijpt ik heb veel en lekker gegeten in Vietnam. De tweede avond at ik bij Coriander, een Thais restaurant, de lekkerste Phad Thai van mijn leven.

Bia Hoi

Bia Hoi
Bia Hoi is het versgebrouwen bier van Vietnam en in elke stad vind je wel een straatje waar ze dit serveren. Backpackers en locals zitten gemoedelijk door elkaar en drinken op de ieniemienie stoeltjes hun biertjes (25 cent) of cocktails van dubieuze kwaliteit (85 cent). Je MOET gewoon een avondje in zo’n straat gaan zitten, je ziet de hele wereld aan je voorbij komen. Dit is de place to be om mensen te kijken.

IMG_0815

Geschiedenis
Het War Remnants Museum is HCMC is ontzettend indrukwekkend en niet voor mensen met een zwakke maag. Neem een kijkje in de cellen die de Fransen er op nahielden en de indrukwekkende fotoreportages van de Amerikaanse oorlog. Super heftig. Vanuit Ho Chi Minh City kun je een bezoekje brengen aan de Cu Chi Tunnels waar de Guerilla war tegen de Amerikanen gevochten werd. Ook dit is een hele indrukwekkende plek. Het bos dat hier staat heeft alleen jonge bomen omdat letterlijk alles verwoest was door het gebruik van  B52 bommen en Napalm / Agent Orange. Wat dit met de bevolking gedaan heeft heb je in het War Remnants Museum kunnen zien.

Chill Skybar

Chill Skybar
Je backpackerslook en cocktails van dubieuze kwaliteit even helemaal zat? Trek je LBD en een paar pumps aan en begeef je naar de Chill Skybar voor het mooiste uitzicht over de stad. Moët Champagne wordt hier per glas geschonken en de cocktails smaken goed. Reken wel op Westerse prijzen, maar het uitzicht maken dit meer dan goed.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Mandy
  August 29, 2013 at 10:41

  Leuke tips!

 • Reply
  Farah
  August 29, 2013 at 16:31

  Ik krijg gewoon de kriebels als ik dit artikel lees, kriebels om weer op reis te gaan ;).
  Klinkt weer fantastisch. En dat eten… Jummmm

 • Reply
  Janet
  August 29, 2013 at 16:56

  Het avondje eten klinkt echt heeeeeeerlijk!!!

 • Reply
  Marieke
  August 29, 2013 at 23:47

  Mooooi! Heerlijk echt… Lijkt me heel bijzonder om in zo’n stad te zijn.

 • Reply
  Mieke
  August 30, 2013 at 14:25

  Wat een prachtige foto’s weer. Het klinkt in ieder geval als een echte aanrader, deze stad. Het museum lijkt me ook heel erg indrukwekkend.

 • Reply
  mai
  September 1, 2013 at 08:50

  woohoo volgend jaar ben ik weer te vinden in vietnam na jaren er niet zijn geweest. ik ga zeker zoveel mogelijk bezoeken en kijk er erg naar uit, vooral door jou leuke verhalen/foto’s, thanks :D

 • Reply
  Marcella
  September 1, 2013 at 10:42

  Vietnam lijkt me een bijzonder en mooi land. Toffe tips!

 • Reply
  LNNK
  September 9, 2013 at 10:47

  Echt dat oversteken dat vergeet ik nooit meer! Met gevaar voor eigen leven ;-)

Leave a Reply

%d bloggers like this: