Diary

30 dagen niet drinken challenge

WhatsApp Image 2017-11-19 at 20.06.38Ik houd, zoals ze dat noemen, best wel van het goede leven. In mijn koelkast ligt altijd minimaal een fles champagne koud, want groot en klein goed nieuws moet je vieren. Doordeweeks met vrienden eten of een drankje doen? Graag, want ik leef toch zeker niet alleen voor het weekend?

Gaan er vrienden trouwen, samenwonen of wordt er een huis gekocht? Dan trekken we een fles bubbels open! Ik drink meestal niet veel, maar ik drink wel vaak. Dat merkte ik des te meer toen ik op zoek was naar een gunstig moment om aan mijn 30 dagen niet drinken challenge te beginnen.

Hm nee in die week heb ik twee etentjes. En het weekend erop gaan we een weekendje weg. Daarna verhuizen en dan is Piet jarig. Geen enkele week leek ‘goed uit te komen’. Waar me dat in voorgaande jaren stopte om aan de challenge te beginnen, besloot ik dat het daarom juist een goed moment was. De timing hiervoor is nooit heel goed en toch wil ik dit nu uit proberen. Ik ben benieuwd welke effecten ik merk van 30 dagen niet drinken.

WhatsApp Image 2017-11-19 at 20.06.38 (2)

Zelfs tijdens een marathon lust ik wel een drankje ;)

Daarnaast heb ik de laatste tijd, wat sneller last van 1 of 2 drankjes. Ik val prima in slaap maar wordt vervolgens rond een uur of 03.00 klaarwakker. Om pas 1 a 2 uur later weer in slaap te vallen. Niet heel handig als je de volgende dag vroeg moet werken of wil sporten. Daarnaast ben ik wat losser geworden met mijn auto rijden en alcohol drinken. De eerste jaren dat ik mijn rijbewijs had, dronk ik geen druppel als ik nog moest rijden. Tegenwoordig drink ik wel een glas. Dat kan en mag prima, toch zou ik me beter voelen bij een eigen zero tolerance beleid.

En dus ben ik om zondag 5 november met mijn streak begonnen. 30 dagen drink ik geen druppel en inmiddels ben ik op de helft. En het bevalt me een stuk beter dan ik had gedacht!

Zondag 5 november
D-day. En hoewel ik best zin heb om aan deze challenge te beginnen twijfel ik toch niet of ik een dagje later zal beginnen. Het is een regenachtige zondag en ik heb veel zin in een glas rood bij een aflevering van The Good Wife. In plaats daarvan zet ik een kop thee.

Maandag 6 november – donderdag 9 november
Deze dagen gaan mijn challenge als vanzelf; ik heb ’s avonds geen etentjes, enkel sportafspraken en na het sporten ga ik meestal douchen en slapen. 

Vrijdag 10 november
De eerste weekenddag van mijn challenge, de eerste dag dat ik echt veel zin heb in een glas wijn. Het was een bijzonder drukke week en ik vind het dan heerlijk om de week met een glas wit af te sluiten. Het wordt me extra moeilijk gemaakt want al vanaf 16.00 wordt er gluweijn gebrouwen bij ons kantoor. Als dan na 18.00 uur onze maandupdate klaar is en een collega met flugel komt aanzetten om te vieren dat we op wintersport gaat pak ik mijn tas is; tijd om naar huis te gaan!

Zaterdag 11 november
Ik slaap van vrijdag op zaterdagnacht als een baby en word dan ook fit wakker. Fijn, want er moet veel in ons nieuwe huis gedaan worden en ik begin met het inpakken van de verhuisdozen. Als mijn vriend zaterdagavond op stap is, wil ik een vriendin bellen om nog even de stad in te gaan. Maar de gedachte aan een kop thee in de stad op een zaterdagavond is niet heel aanlokkelijk. Een kop thee in bed een nog een aflevering van the Good Wife is dat echter wel. Niet heel goed voor mijn social life deze challenge, wel top voor mijn aantal uren slaap.

Zondag 12 november
Ik voel me super uitgerust en fit, fitter dan normaal op zondag durf ik te stellen. Tijdens een Italiaanse lunch buiten de deur zou ik voor de smaak graag een glas Il Borgo bij mijn risotto bestellen. Een spa rood blijkt echter net zo prima te smaken.

Maandag 13 november – donderdag 16 november
Het fitte en energieke gevoel houdt de hele week aan; is het het niet drinken? Of de extra uren slapen die er voor zorgen dat ik ’s avonds langer op kan blijven en in de middag geen last heb van een middagdip? Ik voel me in ieder geval opvallend goed. Op dinsdagavond heb ik een etentje met een collega en wederom zou ik best een glas wijn bij mijn eten lusten; daarna moet ik echter nog een uur rijden dus zodra ik mijn spa rood voor me heb, vind ik het wel goed. Wel pakt mijn hand een aantal keer automatisch mijn lege wijnglas.

Vrijdag 17 november
Weer lig ik vroeg op bed; ditmaal omdat ik geveld lijkt te zijn door een griepje. Meh.

Zaterdag 18 november
Dat griepje lijkt niet door te zetten en het is tijd om te verhuizen! De hele dag ben ik dozen aan het uitpakken en aan het schoonmaken. En als om 22.00 uur ’s avonds eindelijk die verdomde PAX kasten in elkaar staan ben ik doodmoe. De champagne ligt koud en een verhuizing is bij uitstek een mooi moment om even te proosten, maar die champagne loopt niet weg en smaakt vast nog beter als alles is uitgepakt.

Zondag 19 november
Dag 15 van mijn challenge en ik ben dus halverwege! Ik ben super benieuwd of ik de aankomende twee weken nog steeds een verhoogd energieniveau heb, of dat het slechts het resultaat was van extra slaap.

En of ik het nog twee weken volhoud ;)

Keep you posted!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Sophie
  November 20, 2017 at 15:41

  Ik heb dit ook gedaan en het is heerlijk, je voelt je zoveel energieker zonder alcohol. Er is niks mis met een wijntje op z’n tijd maar ik drink nu alleen nog op speciale gelegenheden en voel me daar veel beter bij :)

 • Reply
  Eline
  November 20, 2017 at 19:57

  Kan het me nooit zo goed voorstellen hoe ‘moeilijk’ het is om geen alcohol te drinken omdat ik het zelf niet drink. Daarom best leuk het eens van de ander kant te lezen.

  • Reply
   Mille Pagine
   December 30, 2017 at 21:46

   Ja! Precies dit. Maar juist extra leuk dat je het probeert, daarom, Lin! Ben benieuwd hoe de andere twee weken waren.

 • Reply
  Joanne
  November 20, 2017 at 22:37

  ‘Wel pakt mijn hand een aantal keer automatisch mijn lege wijnglas.’ HELD

 • Reply
  Ise
  November 22, 2017 at 18:20

  Goed bezig! Ik denk dat het juist bij regelmatig één of twee glazen alcohol drinken het veel moeilijker is om dit te laten staan. Zelf zou ik het ook eens moeten proberen..

Leave a Reply

%d bloggers like this: