Food Foodlou

3 Ingrédients Crème Brûlée

IMG_9377De ene persoon is meer een zoetekauw, de ander slaat met gemak een reep chocola af en eet liever hartige dingen. Als ik echt zou moeten kiezen zou ik in team forever-hartig zitten, maar waarom kiezen als het niet hoeft. Tijdens uit eten staat de kaasplank dan wel op nummer 1, maar dat betekent niet dat ik niet af en toe met liefde van een stuk cheesecake, chocolade fondant of een andere suikerbom geniet. Er is altijd ruimte voor toetje, toch?

De afgelopen maanden probeer ik echter lactosevrij te eten. Waarom? Om uit te proberen wat voor effect het op mijn lijf heeft. Hiervoor at ik namelijk kilo’s kwark, kaas en andere zuivelrijke producten en daar voelde ik mij niet per se beter door. Kaas is toch wel echt een groot gemis, maar ik zet nog even door.

Ondertussen ben ik meer en meer aan het experimenteren met lactosevrije receptjes. En omdat toetjes niet overgeslagen mogen worden, maakte ik een lactosevrije crème brûlée met maar 3 ingrediënten! Voor de allerbeste crème brûlée beleving moet je waarschijnlijk alsnog een tripje naar Frankrijk plannen, maar af en toe zelf maken komt toch aardig in de buurt. Bon appétit!

Ingrediënten:IMG_9378

 • 200 gram Alpro vanille (yoghurt variatie)
 • 1 ei
 • 2-3 tl basterdsuiker

Bereiding:

 1. Laat de vanilleyoghurt op kamertemperatuur komen
 2. Verwarm de oven voor op 160 graden
 3. Klop het ei, meng dan goed met de vanilleyoghurt en doe daarna in een klein ovenschaaltje
 4. Zet een springvorm gevuld met met water (tot de helft) klaar op een bakplaat
 5. Zet dan het bakje vanilleyoghurt in het water in de springvorm en zet voor 40 minuten in de oven
 6. Laat het een half uur afkoelen en zet daarna voor minimaal een uur in de koelkast
 7. Bestrooi daarna met suiker en gebruik een aansteker of keukenbrander om de suiker de karameliseren (mijn aansteker was leeg dus heb in de suiker met een lucifer laten smelten, geen top idee, dus met een goede brander is het resultaat nog beter!)

Tip: Wil je niet perse een lactosevrij dessert? Je kunt ook vanille vla gebruiken!

Liefs, Foodlou

Follow me on Facebook & Instagram

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sophie Falkena
  October 20, 2017 at 14:42

  Ik hou niet per se van creme brulee maar dit klinkt en ziet er wel heel lekker uit!

 • Reply
  Sophie Falkena
  October 20, 2017 at 14:42

  Ik hou niet per se van creme brulee maar dit klinkt en ziet er wel heel lekker uit!

Leave a Reply

%d bloggers like this: