Running

24 days to get marathon ready & bikini proof!

Ooooops en dan realiseer je je ineens dat je precies nog 24 dagen hebt om marathon ready & bikini proof te worden. Na een weekendje Parijs vol kaasjes en bacon sandwiches en een paar dagen ziek zijn (weg conditie) wordt dat nog een behoorlijke opgave.

De weersvoorspelling voor de aankomende tijd is niet al te best en ik moet nog veel lopen. Heel veel lopen. De grootste uitdaging wordt om binnen 25 dagen het vertrouwen voor de marathon binnen te halen. Ik wil nog een duurloop van 30 km en een duurloop van 35 kilometer doen, net als vorig jaar. Alleen vorig jaar liep ik die 35km 3 weken van te voren – zoals het hoort. Maar drie weken van te voren zit ik op Bali en daar ga ik zeker geen 35 kilometer lopen. Tien dagen voor de start ben ik weer thuis en dan is het te laat om nog zo’n lange afstand te lopen.

Nee die lange afstanden loop ik ergens in deze 24 dagen. Als het zondag niet al te erg beestenweer is loop ik er 30 – gelukkig voor een deel samen met Nicole die me vorig jaar ook al door de moeilijkste training heen sleepte. De 35 kilometer ga ik een paar dagen voor mijn vertrek lopen – alleen. Zodat ik weet dat ik de marathon ook zo kan lopen – alleen.

Vorig jaar had ik een super getrainde en ervaren marathonlopen naast me. Hij zei wanneer ik moest eten. Maande me niet langer dan 60 seconden te wandelen. Hij praatte me moed in en pakte sponzen met water voor me aan. Dankzij hem haalde ik het. Alleen zal het moeilijker worden – maar misschien kom ik dan nog trotser over de finish. Ik heb geen bijzondere tijd voor ogen; het uitlopen van de marathon is mijn doel.

Van Puma ontving ik afgelopen maandag een deel van de prachtige nieuwe collectie. Ik heb o.a. een mooi nieuw jasje met verlichting voor in het donker gekregen en super lichte schoenen zodat ik de aankomende weken kan afwisselen met lopen. Maar daarover later meer, wanneer ik alles heb kunnen testen.

En dan mag ik ook nog wel iets meer bikini ready worden. Iets meer water, iets minder champagne. Iets meer salades, iets minder bacon sandwiches. Maar dat komt denk ik wel goed met al dat hardlopen. Verder ga ik letten op mijn alcohol- en suiker inname en zorgen voor genoeg slaap en genoeg water drinken. Ik ben nooit zo van de hele strikte regels; wanneer een vriendin een etentje geeft drink ik gerust een glas wijn. Maar de aankomende tijd zal ik het bij een glas houden. Balans baby!

Of ik daarmee over 24 dagen bikini-proof ben? Dat zullen we zien…

Liefs!

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Mireille
  February 13, 2014 at 09:30

  Pfoe binnen 24 dagen bikini proof is een hele opgave. Ik ben benieuwd!

  xoxo Mireille

 • Reply
  Josianne
  February 13, 2014 at 10:02

  Oeh, spannende tijden. Maar ik weet zeker dat het je gaat lukken. Je hebt een heel mooi doel voor jezelf gesteld, en het ziet er (voor mij) uit dat je dat ook gewoon gaat halen. Heel veel succes!

 • Reply
  Erlinde
  February 13, 2014 at 10:49

  Mooie schoenen van Puma! Ik ben benieuwd naar je test. Zondag wordt het hopelijk wel redelijk weer, dus dan moet het vast goed komen met die 30 km. Knap hoor! Succes met de voorbereiding en de balans;-)

 • Reply
  Linda
  February 13, 2014 at 11:27

  24 dagen is wel een uitdaging, maar volgens mij gaat je dat wel lukken!

 • Reply
  Annemieke
  February 13, 2014 at 11:30

  Wie zegt dat een vakantie op Bali geen goede voorbereiding is? ;-) Misschien geen marathon voorbereiding “uit het boekje”, maar ik heb wel eens gelezen dat het lopen van de marathon 20% voorbereiding is, en 80% mentaal. Dan moet het wel goedkomen, ook alleen. Die gedachte houd ik mezelf ook maar voor. ;-)

  • Reply
   Lin
   February 13, 2014 at 11:51

   Ben ik het mee eens al weet ik niet of het 80/20 is. Marathon is voor een heel groot deel mentaal. Enne als ik een paar rondjes op Bali loop met die temperatuur en luchtvochtigheid is het vast een hele goede training.

 • Reply
  Julie Hapjesprincess
  February 13, 2014 at 12:56

  Ik zit ook in de laatste maand voor mijn eerste marathon die ik ga lope,. 16 maart is het zo ver!! Heb in het weekend voor de eerste keer 28km gelopen, ik wou er 30 lopen, maar helaas passeerde ik op 28k mijn huis en ik ben dan gestopt :( mijn benen deed ook echt pijn! ‘S avonds was ik erg moe en zelfs de volgende ochtend was ik niet uitgeslapen, of het met die 28k te maken heeft, ik weet het niet, maat zou goed kunnen.
  Ik hoop ook dat het weer goed mee zit want zou nu zondag ook een loop van 30km willen doen en dan wil ik eind deze maand zeker en vast nog eens de 35km halen. Hopelijk willen mijn benen mee :)
  Ben op dit moment ik bezig met een sugarchallenge: minder crap eten zoals chocolade, koekjes, taart, enz.
  Veel succes nog!! Ik lees het graag :)
  Gr. Julie

 • Reply
  cheyenne
  February 13, 2014 at 13:35

  wauw :) klinkt als een plan, veel succes!
  xo, cheyenne

 • Reply
  Sanne
  February 13, 2014 at 13:37

  Spannend! Heel veel succes! Ik eet sinds bijna twee weken heel erg weinig suiker en daar voel je je sowieso al veel energieker door. Ik in ieder geval wel. Het uitlopen gaat je vast en zeker lukken. Ik denk dat je vakantie naar Bali je misschien nog wel sterker aan de finish laat verschijnen. Helemaal uitgerust en zelfverzekerd door een mooie ervaring die je zelfstandig hebt meegemaakt. Komt vast goed! Als je trouwens meer op je eten wil leten op een ‘speelse’ manier kan ik je de app Foodzy aanraden. Helpt mij goed om inzicht te krijgen in mijn eetpatroon.

 • Reply
  Jeroen
  February 13, 2014 at 13:42

  Als je die 35 km nu wel op Bali gaat lopen dan heb je gelijk het hele eiland gezien ;)

 • Reply
  Marieke
  February 13, 2014 at 13:53

  You can do it babe! Heb vertrouwen in je. X

 • Reply
  Rob
  February 13, 2014 at 14:01

  Ik loop “HEM” pas volgend jaar, althans dat is de bedoeling… dus nog alle tijd, maar bikini proof zal ik nooit worden… Zet ‘m op Lin !! Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt…

 • Reply
  Nanda
  February 13, 2014 at 19:31

  Volgens mij ben je al hartstikke bikini proof, dus dat gaat je sowieso lukken!
  En de marathon ook, heb echt respect voor de afstanden die je loopt :)

 • Reply
  Reismeisje
  February 14, 2014 at 13:14

  Heel veel succes met trainen! Verstand op 0 en gaan :-). Bij mij staat dit weekend ook een halve+ op de agenda!

 • Reply
  Anne
  February 16, 2014 at 22:37

  Het was hier (in het oosten van het land) prachtig weer vandaag. Ik hoop dat je fijn gelopen hebt!

Leave a Reply

%d bloggers like this: