Travel

Travel report – de leukste spots in Barcelona

Desktop136

Hola, Barcelona! In juni bezocht ik samen met Joanne deze stad. Waarom? In eerste instantie omdat we weer samen een hardloopwedstrijd in het buitenland wilden lopen en de wedstrijden in juni/juli dun bezaaid zijn. Toen we eindelijk in de krochten van het internet een schimmige Spaanse website vonden, met een wedstrijd in de haven van Barcelona, waren de startbewijzen en tickets al snel geboekt.

En al snel dachten we niet meer aan de wedstrijd, maar was het vinden van food pareltjes onze nieuwe favoriete bezigheid. En we hebben er zeker een aantal gevonden. Hieronder mijn favoriete Barcelona hotspots, zodat jij niet meer uren op Instagram hoeft te zoeken.

Can sole (voor de beste paella)
Tijdens een weekendje Barcelona mag vers sea food niet ontbreken en hoe eet je dit beter dan in een grote pan verse paella? Bij Con Sole aten we onze buikjes rond met de beste paella die ik ooit at in een hele fijne ambiance. Je vindt Can Sole in een echt volkswijkje, in een smal straatje. Maar ga hier alsjeblieft heen, alles klopt hier.

Brunch and cake by the sea
Wow, dit soort zaakjes ken ik eigenlijk alleen van mijn tijd in Sydney. Het ontbijt kan ik hier dan ook niet anders beschrijven dan E P I C. De avocado on toast, de french toast met heel veel nutella en aardbeien, alles was hier zo goed. Bestel niet teveel want de porties zijn echt HUGE en de gerechten vrij machtig.

Do as the locals
Een paar weken voor vertrek raakte Joanne en ik toevallig aan de praat met een heuse Catalaan die ons een smoezelig briefje met zijn tips toestopte. Wonder boven wonder overleefde het briefje de tand des tijds en konden wij de tips meenemen in onze koffer. En gelukkig maar. Zelf hadden we waarschijnlijk niet snel het fantastische El Nacional gevonden; met meer dan 3.000 vierkante meter helemaal gewijd aan verse producten. Ga naar de Taperia voor de lekkerste inktvisjes en brood met tomaten.

Zijn tweede tip was La Boca Chica, een aanrader voor een avondje goed tafelen en cocktails. De lage bankjes en tafeltjes zijn misschien niet heel praktisch maar wel ontzettend gezellig. Bestel zeker de burrata (to share!) en de risotto. Dit was misschien wel een van de food hoogtepunten van ons weekend.

Onlangs bijgewerkt125
Where to stay
Geen zin in een Airbnb? Wij sliepen in het hetero friendly TWO hotel Barcelona by Axel een heel fijn hotel met rooftopbar en pool in de gay buurt van Barcelona. Dit betekent weinig kinderen in je zwembad en met mooi weer genieten van een aperol spritz op een van de knalroze ligbedden aan het zwembad. Als ik ooit weer in de zomer naar Barcelona ga, verblijf ik hier zeker weer.

Ah wat was dit een fijn weekend, can we go again?

Ps benieuwd naar ons raceverslag? Klik hier.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Nicole
  July 11, 2016 at 06:06

  Net op tijd voor mijn weekendje Barcelona volgende week!

 • Reply
  Joanne
  July 11, 2016 at 08:21

  Jaaaa wanneer gaan we weer<3

Leave a Reply

%d bloggers like this: