Diary Running

Best endurance run (& day) ever

20160313-194707
Afgelopen zaterdag stond mijn laatste lange duurloop voor de marathon van Parijs op het programma. Een gezonde spanning maakte zich al de hele week van mij meester; de duurlopen hiervoor gingen niet super en met nog maar drie weken te gaan, was dit mijn laatste kans op een fijne duurloop.

Ik stippelde een route uit van 15 kilometer en liep ’s ochtends voor 09.00uur de deur uit richting Zoetermeer. Het weer had niet perfecter kunnen zijn, onder de 5 graden, een strakblauwe lucht en een fijn zonnetje. Kilometer na kilometer liep ik langs het water, door de polder en langs andere hardlopers. Heerlijk om eens een hele andere route te lopen. De eerste 15 kilometer vlogen voorbij alsof het niets was en voor ik het wist liep ik het centrum van Zoetermeer in.

Een snelle pitstop bij een benzinestation voor een flesje AA en ik stelde mijn route opnieuw in, terug naar Rotterdam, naar Crossfit RTM. Bij 23 kilometer voelde ik een behoorlijke steek in mijn heup, maar na een minuut wandelen kon ik gelukkig weer goed doorlopen. Mijn core aangespannen houden tijdens het lopen hielpen me de laatste 7 kilometer door. Joanne fietste me de laatste kilometer tegemoet en de laatste kilometer liep ik met een big smile. Met een versnelling eindigde ik mijn laatste kilometer en men wat was deze duurloop fijn. Ik heb me nog nooit zo fit gevoeld na een 30 kilometer run; normaal ben ik helemaal gesloopt.

Maar de rest van de zaterdag wilde ik me zo goed voelen als tijdens mijn duurloop en de dag werd een aaneenschakeling van fijne dingen. Na mijn run supporte ik G tijdens de Crossfit open en ging hij in 7 minuten ongeveer net zo stuk als ik na 30 kilometer ;)

Na Crossfit haalde ik mijn nieuw bestelde Adidas schoenen op, sliep ik thuis een uurtje bij en genoot ik aan het einde van de dag van het fantastische lenteweer met een welverdiende scone bij Lof der Zoetheid. ’s Avonds at ik met G bij In de keuken van Floris. Van half 7 tot half 12 een culinair feestje met een Champagne flight, bijzondere rokerige duif en wontons gevuld met krab en eend.

Heb je iets te vieren of eigenlijk gewoon zin in een heel uitgebreide avond tafelen? In de keuken van Floris zit je makkelijk +5 uur te genieten. We hadden langer kunnen blijven zitten maar besloten spontaan met vrienden mee te gaan naar Ben Sims. Mijn benen voelde nog steeds goed en dus danste ik nog een aantal uur; tot ze er klaar mee waren.

En zo vulde mijn zaterdag zich spontaan met allemaal fijne dingen. Op zondag heb ik totaal geen last van spierpijn; ik ga met een heel goed gevoel de laatste voorbereidingsfase in: time to taper!

Happy monday!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Anna
  March 14, 2016 at 07:59

  Wow wat fijn dat je laatste lange duurloop zo goed ging!

 • Reply
  Joanne
  March 14, 2016 at 09:38

  You gonna rock Paris babe!

 • Reply
  josianne
  March 14, 2016 at 10:21

  Wat fijn dat het zo goed ging! Ik word helemaal enthousiast hiervan haha. Succes met rustig aan doen de komende paar weken ;)

Leave a Reply

%d bloggers like this: